Informatie voor de watersporter

Harde wind-concept zeilschool Pean van groot nut en slaat aan

pean_hardewindPERSBERICHT
Grou – Afgelopen weekend hebben 55 kinderen tussen 7 en 12 jaar met harde wind leren zeilen bij zeilschool Pean. De watersportverengingen uit Grou en Akkrum besteden hun jeugdopleiding uit aan de zeilschool aan de wijde EE.
De windverwachting was pittig voor het weekend. Zuidwest 4 tot 5 met vlagen 6. Prachtig zeilweer dat wel vraagt om een specifiek programma. De jonge kinderen gaan voor het eerst het water op met de optimist. Het allerbelangrijkste is vertrouwen opbouwen. De zeilschoolhouder licht toe: “Bijvoorbeeld… vlak bij de hogerwal leggen we een vlot neer zodat een halve-windse baan ontstaat. Voor de kinderen introduceren we een spel waarbij zij moeten zorgen voor een picknick op het vlot. Ze brengen om beurt alle etenswaar naar het vlot. Alles wat eerst spannend leek, wordt vergeten en de kids varen heerlijk heen en weer. Intussen leren ze sturen, windvlagen opvangen maar vooral zelfvertrouwen hebben.”
Na het zeilen is het meteen weer feest bij Pean. Voetballen, instructeurs belagen, hamburgers eten en een mooi avondspel. Om kwart voor negen wordt er voorgelezen zodat iedereen om 21:00 in zijn kooi ligt. Dan vallen de luiken snel dicht na zo’n dag op het water.
Het concept van Pean slaat aan. Ouders vinden het ook spannend als hun kind met hardere wind gaat zeilen. Daar past kleinschaligheid en persoonlijke aandacht bij. Voor een weekend als dit hebben we 34 (!) stafleden op 55 cursisten. Dan heb je lesgroepjes van 2-3 cursisten en leert iedereen op het eigen niveau. De trend waarbij zeilscholen groter en groter worden, speelt Pean in de kaart. Meijer: “Met het ontstaan van grote zeilschoolconcerns wordt het aantal echte goede zeilscholen kleiner en dat is precies onze markt.”
Meer informatie www.pean-zeilschool.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht