Informatie voor de watersporter

Haven Friese Britsum is nog niet verkocht aan watersportvereniging De Klompskippers

Britsum – De verkoop van de jachthaven in Britsum aan watersportvereniging De Klompskippers is gisteravond toch niet helemaal rondgekomen. Enkele raadsleden van de gemeente Leeuwarderadeel wilden eerst de zekerheid dat het gebied toegankelijk blijft voor andere gebruikers, zoals een groepje vissers en zwemmers.

,,Enkele raadsleden zijn bang dat wij een hek plaatsen als de verkoop eenmaal rond is, zodat er niemand meer op het terrein kan komen”, zegt bestuurslid Chantoine Boomsma. ,,De jachthaven kan wat ons betreft prima toegankelijk blijven. Het is op mooie zomerdagen de plek waar de jeugd in de vaart zwemt. Bij ons kunnen ze via een trappetje uit het water te klimmen. Bovendien is er een veldje bij waar ze kunnen liggen.”

Het enige probleem dat de leden van de watersportvereniging met sommige jongeren heeft, is hun vernielzucht. ,,Daarom willen we met de gemeente en dorpsbelang bespreken wat we hieraan kunnen doen”, aldus Boomsma. ,,We moeten samen bedenken hoe we dit puntje van overlast kunnen voorkomen.”

De jachthaven van Watersportvereniging De Klompskippers heeft 85 ligplekken. ,,Er liggen hier veel sloepjes en roeiboten, geen megajachten. Ze betalen tussen de vijftig en tweehonderdvijftig euro per jaar”, zegt Boomsma. (Friesch Dagblad)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht