Informatie voor de watersporter

Het boek 'Vrouwen kunnen niet zeilen' is een ideaal cadeauboek voor zeilsters en zeilende stellen

PERSBERICHT
Haarlem – Vrouwen kunnen niet zeilen – en andere watersportclichés beschrijft de wondere wereld van de watersport van binnenuit. Het boek is scherp, onbevangen en vilein en is een ideaal cadeau voor watersporters én niet-watersporters.
‘Ik hield niet van zeilen. Bij ons thuis was mijn broer degene die zeilde. Hij zat bij de zeeverkenners. (…) Als ik het water op ging, dan zeilde ik voornamelijk mee. Als fokkemaat vooral. Of als ballast. Mijn broer kocht als tiener al een FJ en af en toe gingen mijn ouders en ik mee. De regen kwam steevast met bakken uit de lucht en er stond altijd een stormachtige, loeiende wind. We gingen schuin, het was eng, het was koud en heel nat.’
Zo begint Vrouwen kunnen niet zeilen van Wieke van Oordt. Een vrolijk en herkenbare verzameling korte verhalen over haar ontdekkingstocht naar de wereld van de zeilerij. Hoe ze over haar angst om schuin te gaan heenstapt en toch les neemt, hoe ze het zoute water ontdekt, opstapper wordt en voor het eerst naar Engeland vaart. Een humoristische beschrijving hoe zij dit mannenbolwerk binnengaat en met welke watersportcliche’s zij allemaal geconfronteerd wordt. Natuurlijk leuk voor zeilers, maar gelijk ook een klein inkijkje in de vrouwelijke ziel.
Wieke van Oordt schreef eerder al 17 kinderboeken én een roman. Daarnaast heeft zij een veelgelezen column in Zeilen Magazine.
‘Vrouwen kunnen niet zeilen’ door Wieke van Oordt ISBN 9789064106644 € 14,99 of als E-Book € 6,99
Meer informatie www.gottmer.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht