Het valt wel mee met de ‘tanende belangstelling’ voor Drentse Veenvaart onder vaarrecreanten

Drenthe – Het gaat de goede kant op met de Veenvaart. Vaarrecreanten waarderen vooral de fietsmogelijkheden en de rust in het gebied en blijven langer hangen.

Zo er al sprake is van een tanende belangstelling dan hebben Gerda en Jans de Vries daar niks van gemerkt. Boswachter Jans moet steeds vaker bijspringen in hun theehuis De Groene Trambrug. Vooral fietsers en wandelaars strijken neer op hun terras met uitzicht op de passerende bootjes en de brug. Steeds vaker klinkt het schelle geluid van de bel als de brug omhoog gaat.

Tellingen van zowel de provincie Drenthe wijzen er niettemin op dat de licht dalende trend zich nog steeds doorzet. Statisticus Herry Thole heeft ongeveer hetzelfde aantal passerende boten geturfd. Die cijfers geven volgens Jans de Vries echter een vals beeld van het aantal boten dat ter plekke passeert. ,,En dat komt omdat er in Klazienaveen en Klazienaveen-Noord plekken zijn waar losse boten op trailers in het water worden gelaten. Bovendien worden er in Klazienaveen en het Veenpark sloepen verhuurd en komt de Snikke elke dag langs”, legt hij uit. (DvhN)

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X