Informatie voor de watersporter

Hiswa te Water geopend vanuit de lucht door SCA-zeezeilster Carolijn Brouwer

PERSBERICHT
Amsterdam Marina – Vanmorgen heeft Carolijn Brouwer van team SCA de HISWA te water 2015 geopend. Carolijn Brouwer, enige vrouwelijke Nederlandse deelnemer bij de Volvo Ocean Race, ging daarvoor als duopassagier mee de lucht in met een flyboarder. “Ik was een beetje sceptisch, want ik ben een echte zeiler en heb eigenlijk niets met motoren. Maar dit is echt wel heel gaaf en ik wil het zeker nog eens gaan doen”, aldus een enthousiaste Carolijn. Samen met schrijver en watersport fan Marianne Zwagerman en beursmanager Michelle Jonker gaf zij daarmee het startsein voor de 32e editie van de grootste in-water bootshow van Noord-Europa. De HISWA te water duurt nog tot en met zondag 6 september en vindt plaats in Amsterdam Marina.
Etalage van de watersport
Al tijdens SAIL begon de opbouw van de HISWA te water. Beursmanager Michelle Jonker is zeer tevreden over het aanbod op de beurs: “SAIL bracht ons de prachtige Tall Ships, mooie historie en laat zien hoe watersport minded Nederlanders zijn. Nu staan we hier midden in de toekomst van de watersport. Met meer dan 50 primeurs en tal van nieuwe waterportactiviteiten. Dus wie op de hoogte wil zijn van de laatste trends in techniek, design en watersport, mag de HISWA te water niet missen. Bovendien kunnen alle bezoekers, net als Carolijn, komen flyboarden of een van de vele andere watersportactiviteiten uitproberen.”
Allemaal het water op!
Marianne Zwagerman, schrijver en watersport fan, begeleidde het openingsprogramma. “Hoe kun je nou niet van watersport houden? ” vroeg Marianne zich af. Ze schreef een aanstekelijk zeilboek, Leven als Jarmund, en woont zelf op het water, waar ze ook vaak op een boot te vinden is. “Nergens komen vrijheid en moed zo samen als op het water. Je boot zelfstandig over de plas of de zee varen geeft zoveel zelfvertrouwen.” Zwagerman greep aan het einde van het ANWB-debat over bootdelen nog eens de kans om ook bootbezitters en bootdelers hun steentje bij te laten dragen. Ze riep alle aanwezigen op om volgend seizoen ook de buurman en buurvrouw mee het water op te nemen.
HISWA te water
De HISWA te water 2015 brengt de grootste collectie Nederlandse jachten en een breed aanbod internationale merken bij elkaar. Er liggen zo’n 300 nieuwe boten afgemeerd in Amsterdam Marina, waaronder meer dan 50 primeurs. Samen met een boordevol activiteitenprogramma maakt dat de HISWA te water tot een heerlijk dagje watersport aan het IJ.
De HISWA te water duurt nog tot en met zondag 6 september 2015 en vindt plaats in Amsterdam Marina, direct bereikbaar met de gratis pont van Amsterdam CS naar de NDSM Werf. Openingstijden zijn dagelijks van 11.00 – 19.00 uur.
Meer informatie en kaartjes met korting www.hiswatewater.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht