windverwachting

HISWA wil ‘oneerlijke concurrentie jachthavens’ verbieden en eind maken aan goedkope ligplaatsen bij gemeenten

Amsterdam – Nederlandse gemeenten mogen niet meer concurreren met commerciële jachthavens door veel goedkopere ligplaatsen voor boten aan te bieden. Dat stellen de belangenorganisaties HISWA en Gastvrij Nederland, die willen dat de wet zo wordt aanpast dat dit onmogelijk wordt.

Nu is het zo dat meerdere gemeenten met een jachthaven ligplaatsen aanbieden voor tarieven die soms honderden en soms zelfs duizenden euro’s lager zijn dan die van de commerciële havenexploitanten in hun gebied. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) oordeelde vorig jaar al in een zaak tegen de gemeente Hellevoetsluis dat dit in strijd is met de wet. (AD, persbericht HISWA)

3 Berichten

 • Han

  5 jaren geleden / 26 september 2017 om 17:51 uur

  Jammer dat de visuele toegevoegde waarde van een haven blijkbaar niet telt bij de bepaling van opbrengsten en kosten.

 • Star

  5 jaren geleden / 27 september 2017 om 00:07 uur

  Goed bezig Hiswa en Gastvrij Ned.( whats in a name) …..NOT
  Na de pyrrusoverwinning inzake BTWregeling verenigingshavens, nu de gemeentehavens aanpakken?
  Deze neringzieke lobbyclub is druk bezig haar eigen glazen in te gooien, heeft reeds lang de sympathie van de watersporter verspeeld….

 • Mr G

  5 jaren geleden / 4 oktober 2017 om 14:47 uur

  Hiswa en Gastvrij Ned zijn niet helemaal lekker denk ik. wat is het volgende? verplicht liggeld voor mensen die hun boot voor de deur hebben (op eigen water) ?
  Er is gewoon een overschot aan ligplaatsen dus meer aanbod dan vraag. de havens moeten gewoon hun prijs verlagen misschien trekken ze dan de twijfelaars over de streep tot het aanschaffen van een boot, zodat de vraag groter wordt

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X