Informatie voor de watersporter

Hoge temperatuur zorgt in Friesland voor de verhuur van Valken in de winter, ofwel de 'Wintervalk'

PERSBERICHT
pean_winterAkkrum-Nes – Door het zachte weer loopt de bootverhuur bij zeilschool Pean deze winter gewoon door. Traditioneel laat de Friese zeilschool één valk in het water liggen. Normaal wordt die gebruikt door de zeilinstructeurs maar na een bericht op facebook kwamen er vele enthousiaste reacties en komen er nu liefhebbers winterzeilen. Tot nu toe is de winter valk in deze kerstvakantie al een derde van de tijd weg geweest.
Documentaire
“Omdat in Friesland bijna alle boten ‘s winters op de kant staan is het uitgestorven op het water. Als je met de wintervalk door de natuurgebieden rond om Pean zeilt waan je je in een soort ‘wild-life’ documentaire. Je hoort alleen het geluid van de watervogels en het water langs de romp. Prachtig…”, aldus Christophe Meijer van Pean. Bij Pean hopen ze dat andere Friese bootverhuurders het voorbeeld volgen. Meijer: “Wie Friesland op deze manier gezien heeft is meteen verkocht.”
Zwemvest verplicht
Over de kou hoeven mensen zich geen zorgen te maken. Het weer is zacht en er bestaat goede kleding hiervoor. In de zomer adviseert Pean om een zwemvest te dragen maar in de winter stelt de zeilschool een dit, vanwege de lage watertemperatuur verplicht.
De wintervalk is tot 1 maart te boeken.
Meer informatie www.pean-bootverhuur.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht