Hoogwaardige bootmatrassen en bootkussens op maat doen Neptune 25 jaar 'zit- en slaapcomfort aan boord' vieren

PERSBERICHT
Medemblik – Neptune, de onbetwiste marktleider in het produceren van nautisch slaap- en zitcomfort, viert dit jaar zijn 25e jubileum. Het Nederlandse bedrijf groeide in de jaren negentig uit tot een pionier op het gebied van het vervaardigen van op maat gemaakte en super comfortabele matrassen voor kleine en grote boten. Neptune heeft al die tijd één doel voor ogen gehad: ervoor zorgen dat zijn klanten zoveel mogelijk tijd kunnen genieten aan boord.

Al 25 jaar leverancier van topkwaliteit bootmatrassen en bootkussen op maat. Marcel Botman, oprichter en eigenaar van Neptune.

Neptune vierde zijn 25-jarige verjaardag op 27 januari jongstleden met een succesvol open huis waarop honderden belangstellenden afkwamen. De bezoekers konden deelnemen aan een uitgebreide rondleiding en er waren diverse workshops over het verschil in kwaliteit tussen verscheidende soorten leer en het makkelijk schoonmaken van bepaalde materialen. Tevens werd er voorlichting gegeven over kwaliteitsdons dat gebruikt wordt in de dekbedden en hoofdkussens van Neptune en er was een workshop over het gebruik van Vita-Talalay latex in de matrassen van Neptune. Volgens oprichter en eigenaar Marcel Botman ligt dit materiaal niet alleen lekker, maar is het één van de weinige producten die écht goed ventileert. Botman: “Aan boord van boten heb je regelmatig schimmelvorming in je matras als je niet de juiste grondstoffen gebruikt. Je moet werken met materialen die goed kunnen ademen. Wij gebruiken daarom Vita Talalay. Dit materiaal voert transpiratievocht goed af en je hebt 70% minder kans op huisstofmijt, bacteriën en schimmels ten opzichte van conventioneel schuim.”
Sinds het vroege begin ontwikkelt en produceert Neptune de allerbeste kwaliteit bootmatrassen en bootkussens. Het gebruikt daarbij de mooiste materialen die zorgen voor een bijzonder goed comfort aan boord. Het design, de afwerking en de stoffering maken het geheel af en zorgen voor een top look van het eindproduct. Marcel Botman benadrukt hoe belangrijk slaap- en zitcomfort is aan boord. “Een goede nachtrust is cruciaal voor elk mens, niet alleen wanneer je thuis bent en de volgende dag moet werken, maar ook als je gaat varen. Je bent op vakantie en wilt ontspannen en dat lukt niet als je slecht slaapt. Mensen realiseren zich vaak niet dat ze 80% van de tijd aan boord zittend of slapend doorbrengen. Er zijn mensen die thuis in een bed slapen van € 30.000, maar op hun boot kiezen voor een flinterdun matras van lage kwaliteit. De gemiddelde kampeerder slaapt vaak beter. Sommige mensen denken dat ongemak erbij hoort wanneer je op een boot slaapt. Dat is een misvatting. Met onze matrassen slaap je lekker en ga je met nog meer plezier naar je boot.”

Neptune is al 25 jaar specialist op het gebied van slaap- en zitcomfort en complete scheepsstoffering, van plafondelen, dashboards, raamdecoratie, salon- tot buitenkussens, teveel om op te noemen. Al deze producten gaan vanuit de werkplaats van Neptune naar de jachten die niet alleen op het IJsselmeer, maar vaak ook over alle wereldzeeën varen. Het bedrijf heeft meer dan 40 verschillende kwaliteiten comfortschuim op voorraad en beschikt over CNC-gestuurde machines die het schuim in elk gewenst model kunnen snijden. Doordat het alles binnenshuis vervaardigt is de levertijd bijzonder kort. In de zomer heeft Neptune zelfs een 24-uurs service in de havens van Andijk, Hoorn, Enkhuizen en Medemblik. Klanten kiezen in de showroom de kwaliteit die ze willen hebben en als alles volgens planning gaat slapen ze binnen één dag op hun nieuwe matrassen.
Volgens Botman zijn steeds meer van zijn klanten zich ervan bewust dat het niet verstandig is om te bezuinigen op slaap- en zitcomfort aan boord. “We zien dat steeds meer van onze klanten kiezen voor kwaliteit en comfort. Wanneer je aan een boot bouwt, dan bouw je aan je droom. Je wilt dan dat alles klopt. Wij helpen onze klanten daar graag bij!”
Meer informatie www.neptune.nl

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X