Informatie voor de watersporter

'Horregat' in Loosdrecht, de nieuwe vaarverbinding tussen de Eerste Loosdrechtse Plas en de Vuntusplas, geopend

PERSBERICHT
loosdrecht_horregatWIJDEMEREN – Op vrijdagmiddag 5 april is het Horregat, de tweede vaarverbinding tussen de Loosdrechtse Plassen feestelijk geopend door wethouder van Waveren van de gemeente Wijdemeren, de heer Gort van ASR Vastgoed Ontwikkeling en de heer Dwarshuis, winnaar van de prijsvraag voor de nieuwe naam van de vaarverbinding.
Gezamenlijk openden zij de slagboom en daarop volgend maakten de eerste boten gebruik van de nieuwe vaarverbinding.
‘Investeren in mooiste watersportgebied van NL’
Wethouder Van Waveren: ‘Ik ben zeer verheugd dat we, ondanks de economisch moeilijke tijden, investeren in het mooiste watersportgebied van Nederland. Deze nieuwe verbinding is zeer gunstig voor de ontwikkeling van de watersportbedrijven aan de Vuntusplas en is daarnaast natuurlijk ook prettig voor de watersporters. Ik ben ASR erkentelijk voor de medewerking en trots op de voortvarendheid van de medewerkers van de gemeente. Hierdoor is het gelukt nog voor de start van het vaarseizoen de tweede vaarverbinding te realiseren.’
Een tweede vaarverbinding
Al lang bestond er de wens voor een tweede vaarverbinding tussen de Eerste Loosdrechtse Plas en de Vuntusplas. Tot nu toe was er slechts één verbinding tussen deze plassen. Deze is echter zo smal dat schepen elkaar niet kunnen passeren. Tegemoetkomende boten moesten op elkaar wachten en dat veroorzaakte lange wachttijden en soms ingewikkelde manouvres. Met het Horregat krijgen de Loosdrechtse Plassen een extra verbinding die de doorstroom bevordert. Via het Horregat vaart men van de Eerste Plas naar de Vuntusplas en via de Heul van de Vuntusplas naar de Eerste Plas (met de klok mee rond).
Voor de start van het vaarseizoen
Dankzij de goede samenwerking met de diverse grondeigenaren, de beide aannemers en ASR Vastgoed Ontwikkeling is het gelukt de tweede vaarverbinding voor de start van het vaarseizoen te realiseren. De financiering van het project werd mogelijk door voorinvestering van de gemeente, een financiële bijdrage van ASR Vastgoed Ontwikkeling en subsidie van de provincie Noord-Holland.
Betekenis Horregat
De naam Horregat is gekozen uit maar liefst 79 voorgedragen namen bij een door de gemeente gehouden prijsvraag. De naam is samengesteld uit Horre, afkomstig van de nabij gelegen Horndijk, en gat. Gat is een naam die in deze omgeving wordt gebruikt voor sloten en smalle vaarten. De inzender van deze winnende naam is de heer O. Dwarshuis uit Hilversum. Hij wint een waardebon voor een dagdeel varen met een sloep en een gevulde picknickmand.
Meer informatie www.wijdemeren.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht