123 stickers

IMOCA60 Hugo Boss is zoveelste definitieve uitvaller in Transat Jacques Vabre

Le Havre – Meteorologische omstandigheden dunnen de Transat Jacques Vabre vloot steeds verder uit. Alex Thomson en Guillermo Altadill probeerden hun IMOCA60 Hugo Boss op halve snelheid naar La Coruna  te brengen om constructieproblemen te kunnen oplossen. Terwijl ze bijlagen om op een nieuw weervenster te wachten, is de romp van hun geteisterde boot na 36 uur varen, door een grondzee gepakt en is de boot plat geslagen, zodat deze veel water heeft gemaakt en het tweetal gistermiddag hun noodbaken heeft moeten activeren.

Een helikopter van de Spaanse kustwacht heeft de zeilers 82 mijl uit kust van boord gehaald.  Vandaag wordt geprobeerd de Hugo Boss alsnog te bergen. Alex Thomson na zijn redding: “Goed het was een grondzee, maar dit had eigenlijk nooit moeten kunnen gebeuren. We moeten de oorzaak van het platslaan onderzoeken.”

Intussen is ook de IMOCA60 ‘Spirit of Hungary’ uit de race vanwege een gebroken mast. Van de twintig gestarte IMOCA’s 60 hebben er inmiddels zes definitief moeten opgeven. (Nauticlink,  Transat Jacques Vabrelive)

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X