windverwachting

In Midden-Delfland zijn ze de botenoverlast zat en de initiatiefgroep ‘Stopoverlastvaarten Midden-Delfland’ rijk

Delfland (ZH) – Steeds meer regiogenoten sluiten zich aan bij de initiatiefgroep Stopoverlastvaarten Midden-Delfland. De groep ziet de overlast op het water steeds meer toenemen. Ze willen dat de overheid actie onderneemt.

De initiatiefgroep is opgezet door twee inwoners van Midden-Delfland, maar is al snel uitgebreid naar zo’n dertig mensen. Dit zijn burgers, maar ook ondernemers in waterrecreatie. Pia van Oord en Jan Schrama ergeren zich al lange tijd aan de overlast. Het gebeurt regelmatig dat jongeren plassen in het water. Als er iemand iets van zegt dan begint het schelden. Volgens de initiatiefgroep is er te weinig controle op het water. Op Hemelvaartsdag liep het de spuigaten uit zegt Schrama. De opvarenden van de boten zoeken elkaar op en “dan hoor je ze van verre afstand”, aldus Pia van Oord. (WOS, Omroep West)

1 Bericht

  • H.de Mos

    2 jaren geleden / 28 juni 2020 om 17:37 uur

    Bijna elk bootje met 4,5 of 6 pk of meer is in staat om harder dan 20 km/uur te varen. Dus vaarbewijs verplicht. Niet aanwezig, dan in beslagname. Zijn vaak niet ouder dan 12/13 jaar.
    De jeugd heeft geen besef wat aan snelheid mag. Krijgen een bootje en je ziet maar.
    Hier in de Lier wordt door driekwart van de boten (groot en klein) veel te hard gevaren. 10 tot 15 km/uur. Gevolg: alles ligt tegen de kant aan te beuken. Zeer onrustig iedere keer weer. Af en komt er een bootje met zo’n 40 km/uur door de smalle sloot razen. Levens gevaarlijk. Wachten op een ernstig ongeval.

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X