windverwachting

Innovaren exporteert nu zijn stabiele Liteboat-roeiboten en skiffs naar de Verenigde Staten

Warmond – Afgelopen maand heeft Innovaren, dealer van sportieve Liteboat-roeiboten en skiffs in Nederland, vijf LiteRivers en twee LiteQuattro’s (de nieuwe C4) verscheept naar New York.

foto: Innovaren

Roeicentrum Berlagebrug wilde al een tijd zijn succes in Amsterdam, waar je roeicursussen en roeiuren koopt in plaats van dat je lid wordt van een vereniging, verbreden naar meerdere grote steden in Europa en daarbuiten. NewYork was een kans die zij met beide handen hebben aangegrepen.
Roeicentrum Berlagebrug heeft nu voor zijn nieuwe vestiging aan de Harlem River in New York gekozen voor Liteboat. Directeur Jasper Smink vond Liteboat het meest geschikt vanwege de uitstekende vaareigenschappen en grote stabiliteit van de boten.
De LiteRiver is een zeer stabiele skiff, die op het snel stromende water van de Harlem River snel en fijn roeit. Daardoor kunnen beginnende en gevorderd roeiers altijd de rivier op.
De LiteQuattro is de nieuwe C4X+, een stabiele snelle boot die eenvoudig omgezet kan wordt naar boordroeien door middel van het quick-release systeem. Hierdoor is de boot multi-inzetbaar voor meerdere teams. Overigens is het quick-release systeem (dmv een simpele pen is de rigger te verwijderen of te vervangen) kenmerkend voor alle Liteboats.
Dus ‘voor wie in de US wil roeien in een Liteboat’ kan voortaan naar het botenhuis van de Columbia University.
Meer informatie www.innovaren.nl en www.roeicentrumberlagebrug.nl

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X