Informatie voor de watersporter

Internationaal georiënteerde tiende Sevenstar Contest Cup 2013 groot succes

PERSBERICHT
contestcup2013Medemblik – Van 31 mei tot en met 2 juni was er een ware Contest invasie in de Oosterhaven van Medemblik. Contest eigenaren uit verschillende windstreken namen deel aan de 10e editie van de Sevenstar Contest Cup 2013. Bij aankomst in de haven op vrijdagavond wapperden de Nederlandse, Duitse, Engelse, Franse en Russische vlaggen vrolijk langs de kade. Het evenement werd mede mogelijk gemaakt dankzij de sponsoring van Sevenstar Yacht Transport en Kuiper verzekeringen.
Jubileum
Alweer voor de 10e keer organiseerde Contest Yachts voor Contest-eigenaren dit wedstrijdweekend. Het evenement trok dit jaar 32 deelnemers met schepen tussen de 27 en 57 voet. “Dit was een zeer geslaagde Contest Cup”, vertelt Arjen Conijn, directeur van Contest Yachts. “Het was een perfecte combinatie van zeilen en het vieren van de tweede lustrum editie. Na de wedstrijden was het één en al gezelligheid op de kade met een glaasje Berenburger om op te warmen en om het lustrum extra luister bij te zetten was iedereen uitgenodigd voor een feestelijke avond in Kasteel Radboud. De Contest Cup is echt uitgegroeid tot een jaarlijks internationaal trefpunt voor Contest-fans die het leuk vinden elkaar te ontmoeten”.
Wedstrijd voor de kust van Medemblik
Contest eigenaren uit Duitsland, Engeland, Rusland, België en Frankrijk streden sportief om de Cup en de mooie prijzen. “De wedstrijdzeilers hebben we net als voorgaande jaren in twee klassen laten starten. Voor de Contesten met een lengte tot 40 voet heeft de wedstrijdleiding op zaterdag een kortere baan uitgezet dan voor de schepen van 40 voet en langer. Zondag is er eerst een korte baan gevaren en daarna een driehoeksbaan waarbij de gennackers en spinnakers gehesen werden. En naast deze wedstrijdklassen is ook de toertocht weer een succesvol onderdeel gebleken”, aldus Arjen Conijn.
Uitslagen
De wedstrijden en de toertocht werden zowel op zaterdag als zondag gevaren onder perfecte zeil omstandigheden. Op zaterdag was het Hollands weer, bewolkt maar met een krachtige wind uit het noordwesten en aan het einde van de dag een zonnetje. Zondag scheen de zon volop met een matige wind uit het noordwesten. Iedereen kwam in de middag voldaan de haven weer in om het weekend af te sluiten met de prijsuitreiking en de beroemde broodjes bal van Jack bij Café Brakeboer.
De wedstrijdleiding was in handen van het wedstrijdcomité uit Uitdam onder leiding van Frans Bolweg. De overall uitslagen na twee dagen zeilen waren:
Klasse ≤ 40 voet Klasse > 40 voet
1e prijs Relexelle, 34 Pearly Bell, 57CS
2e prijs Dione, 35 Confiance, 40S
3e prijs Skyla, 33 Zeevlam, 44CS
Contest Meeting en Sevenstar Contest Cup 2014
Naast de Sevenstar Contest Cup in Medemblik vindt er in Zeeland nog een Contest Meeting plaats. Deze meeting heeft hetzelfde karakter als de originele Contest Cup en wordt georganiseerd in samenwerking met de lokale agent.
Data van de evenementen zijn:
Fyffes Contest Meeting Zeeland : 21 – 22 juni 2013
De volgende Sevenstar Contest Cup vindt plaats van 30 mei tot en met 1 juni 2014.
Meer informatie www.contestyachts.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht