123 stickers

Je 'Yachtman' en 'Yachtnavigator' -brevet halen tijdens een oceaanoversteek op een luxe tallship

PERSBERICHT
Antwerpen – Je leert nergens zo goed navigeren als onder het sterrenfirmament van de Atlantische oceaan. Topcursussen aan boord van de Royal Clipper leiden tot de hoogste brevetten voor veeleisende yachtmen.
De brevetten Yachtman en Yachtnavigator zijn de enige in België erkende brevetten voor zeegaande jachten. Daarnaast groeit vraag naar een hogere kwalificatie, ondermeer voor schippers in de verhuur- en chartervaart die passagiers op hun jacht meenemen: het zg. STCW* niveau.
Zeegaande yachtmen (en women) die naar een hogere kwalificatie willen schakelen, kunnen inschepen op het prachtige zeilschip de Royal Clipper voor een leerzame Atlantische oversteek. Het vertrek is op 24 april 2015. Tijdens de 18-daagse reis geven de beste instructeurs en lesgevers zowel theoretische cursussen als praktische proeven van het hoogste niveau in de pleziervaart. Het behalen van een Yachtman / Yachtnavigator brevet aan boord is hierbij mogelijk.
Over de cursussen
Yachtman en Yachtnavigator: het hele pakket aan kennis die nodig is om veilig met een jacht de zee op te gaan. Yachtman is bedoeld voor de zeevaart, Yachtnavigator is bedoeld voor oceaanvaart.
Voor de commerciële yachting (schippers op les-, verhuur- of charterjachten) is er, naast de al bestaande 500 GRT versie, een nieuw STCW (international convention on ‘Standards of Training, Certification and Watchkeeping’ for seafarers) niveau erkend door de FOD Mobiliteit. Dit geldt internationaal voor 30 zeemijl uit de kust voor een jacht tot 200 bruto register ton, maximum lengte 24m (LOA).
Daarnaast worden bijkomende lesmodules gegevens ondermeer voor gebruik als vrijetijdsschipper of professionele operator van de zend/ ontvangst apparatuur aan boord. Er zijn ook nautische EHBO cursussen aan boord. Op het einde van de reis kan men de bijhorende examens voor Yachtman en Yachtnavigator afleggen en men weet voor men ontscheept of men geslaagd is. Voor de andere cursussen kan men de examens later, aan de wal afleggen.
Deze formule laat toe om in een beperkte tijd het hele scala aan opleidingen te doorlopen met een bijkomende ondersteuning van de professionele uitrusting van dit unieke zeilende passagiersschip dat zich voor de gelegenheid de allures van een mega-jacht aanmeet.
Over de reis
De achttiendaagse reis loopt van vrijdag 24 april tot maandag 11 mei 2015. Men gaat aan boord in Barbados, waar koers naar het oosten wordt gezet richting Ponta Delgada op het eiland São Miguel in de Azoren. Na een tussenstop gaat het door de straat van Gibraltar naar Malaga in Spanje.
De cursussen worden tijdens het varen aan boord gegeven. Het gewone boordleven gaat intussen gewoon verder. De cursisten genieten bovendien van de kwaliteitsservice en de perfect ingerichte hutten en recreatie-installaties aan boord.
Over de Royal Clipper
Dit unieke zeilschip met vijf masten (volschip) en 42 zeilen combineert de grandeur van de grote verdwenen windjammers met het comfort van een modern cruise schip. Het is 135 meter lang en telt 106 bemanningsleden die waken over de 227 passagiers. Alle hutten beschikken over een eigen toilet en douchecel met meer comfort naargelang het een standaard dan wel de luxe cabine betreft.
De cursussen worden gegeven in de diverse ruimtes waarover het schip beschikt. Bij bepaalde onderwerpen krijgen de cursisten ook toegang tot de navigatiekamer en andere nautisch-functionele ruimtes aan boord waar passagiers anders nooit komen.
In zoverre de weerscondities het toelaten worden de trajecten gezeild, maar als de timing in het gedrang komt gaat de motor bij.
De condities
Zeilcruise op basis van volpension aan boord van de Royal Clipper. Inbegrepen: lessenpakket + vluchten heen/terug, transfers + overnachting in 4* hotel op basis van kamer en ontbijt voor het schip vertrekt + havengelden & taksen + deelnamekosten opleiding enz. € 4.330 pp Partners die de reis mee wensen te maken maar de cursussen niet volgen: € 2.850 pp Personen die een single kajuit wensen: € 5.482 pp
Dit sail training Yachtman / Yachtnavigator / STCW programma is een gezamenlijk project van de Hogere Zeevaartschool Antwerpen, de Belgische Maritieme Liga, de rederij Star Clippers en touroperator Cruise Travel.
Meer informatie www.cruisetravel.be

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X