Informatie voor de watersporter

Jonkers Yachts kondigt de nieuwe Maxi 1200 aan, gebouwd door het Poolse Delphia Yachts

PERSBERICHT
jonker_maxi1200Scharendijke – Jonkers Yachts is trots om samen met Delphia Yachts Kot sp.j. en zeillegende Pelle Petterson u de nieuwe Maxi 1200 voor te stellen. De wereldprimeur zal plaatsvinden tijdens de “Öppna Varv på Orust” in Zweden in augustus 2014. De Maxi 1200 is een snelle sportieve boot met veel bewegingsvrijheid aan dek en binnen.
Na de overname van het Zweedse merk Maxi Yachts door Delphia Yachts Kot sp.j. te Olecko in Polen, die op dit moment zo’n 3.000 boten bouwt per jaar is, zijn zij doorgegaan met de ontwikkeling van de nieuwe lijn Maxi zeiljachten. Er is vanuit de markt al langere tijd vraag naar een boot die het gat moet dichten tussen de oude Maxi 1060/1100 en de bestaande Maxi 1300.
Na een grondige voorbereiding samen met Pelle Petterson: Olympisch medaille winnaar en ook ontwerper van bijvoorbeeld de sportieve Volvo P1800 en de gehele lijn Maxi zeiljachten sinds de jaren 70, is de Maxi 1200 ontwikkeld. Na vele gesprekken gevoerd te hebben met bestaande Maxi klanten, dealers en met (niet Maxi) zeilers is de Maxi 1200 tot stand gekomen. Op dit moment worden de laatste details verwerkt in de Maxi 1200 om vervolgens de mallen met de nieuwste CNC-technieken “in house” te produceren.
De opbouw is vrij laag gehouden met verzonken luiken en elegante lijnen én details. De Maxi 1200 is voorzien van een vaste boegspriet om een gennaker te kunnen voeren. Een van de vele sterke punten van de Pelle Petterson ontwerpen is de eenvoudige “handling” in de kuip. Met een kleine crew moet makkelijk en snel gevaren kunnen worden. Vandaar de dubbele stuurstand met genualieren voor de stuurman. Een centrale lier voor de grootschoot bediening en 2 vallieren op de opbouw onder de sprayhood.
Door de ramen in de romp (2 stuks per kant) en de verzonken luiken aan dek is er veel lichtinval in het ruimtelijke interieur. Het schip is voorzien van een traditionele kaartentafel waar een flinke zeekaart op uitgerold kan worden met daarvoor een langskeuken. Een U-bank aan stuurboordzijde met dito natte ruimte waar een wastafel met toilet en douche verwerkt is. Verder heeft het schip een 2-tal ruime achterkajuiten en een dito voorkajuit. Verder zijn er in het gehele schip o.a. veel kasten om spullen te bergen voor een langer verblijf aan boord.
Kortom genoeg nieuws om ons in de komende tijd te blijven volgen en om ons te bezoeken tijdens Boot Düsseldorf op stand 16D03 waar wij de Maxi 1300 hebben staan. U kunt daar ook terecht voor meer informatie van de Maxi 1200.
Belangrijkste afmetingen:
Lengte overall: 12,06 m
Breedte: 3,75 m
Diepgang: 2,20 m
Gewicht: 6900 kilo
Ballast: 2600 kilo
Grootzeil: 46,5 m2
JIB: 37,5 m2
Motor: Volvo Penta D1-30 (20,9 kW)
CE-Categorie: A
Meer informatie  www.jonkers.org

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht