Informatie voor de watersporter

KNRM organiseert fotowedstrijd rond open 'Reddingboot-dag' met meevaren op de reddingboot op zaterdag 27 april

PERSBERICHT
reddingbootdag2013IJmuiden – Op zaterdag 27 april organiseert de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) haar landelijke open dag op meer dan 45 locaties. Dé dag om actief kennis te maken met het werk, de professionele vrijwilligers en het materieel van de KNRM. Beleef het mee!
Actie, daar is waar het draait bij de KNRM. Op het moment dat de pieper gaat, komen de vrijwilligers van de KNRM in actie: ze ontdoen zich van de dagelijkse zaken, spoeden zich naar het boothuis, varen uit en verlenen als ze ter plaatse zijn hulp aan mensen die op of aan het water in de problemen zijn. De 1.300 vrijwilligers kunnen dat alleen doen door de steun van meer dan 80.000 donateurs. Zij komen ook in actie, maar dan in financiële zin. De KNRM werd in 1824 opgericht en nog altijd werkt de landelijke hulpverleningsorganisatie geheel zelfstandig, zonder subsidies van de overheid, maar met de steun van de ‘Redders aan de Wal’, de geuzennaam van de donateurs.
Als dank voor die vaak jarenlange steun halen de vrijwilligers op 27 april alles uit de kast. Spectaculaire demonstraties, rondleidingen door boothuizen en diverse activiteiten voor kinderen zijn slechts een paar ingrediënten van wat Reddingbootdag voor de bezoekers onvergetelijk maakt. En het allermooiste, voor jong en oud, is dat de bezoekers zélf de actie kunnen ervaren: mee op de reddingboot, in volle vaart.
“Donateur? Meevaren! Meevaren? Donateur worden!” Reddingbootdag duurt van 10.00 tot 16.00 uur en wordt in 45 plaatsen langs de Noordzeekust, de Zuid-Hollandse en Zeeuwse wateren en aan het IJsselmeer gehouden. Kijk op de website www.reddingbootdag.nl voor routebeschrijvingen, plaatselijke programma’s, richtlijnen voor bezoekers en nog veel meer. 27 april is ook een uitgelezen moment voor niet-donateurs om kennis te maken met de KNRM en om in te schrijven als nieuwe donateur.
Fotowedstrijd
Speciaal voor Reddingbootdag heeft de KNRM een fotowedstrijd gestart: via www.knrm.nl/fotowedstrijd kunnen de bezoekers hun mooiste foto’s inladen waarbij de mooiste foto’s meedingen naar leuke prijzen. Ook bij de fotowedstrijd is het thema “Actie!” Insturen kan tot 15 mei 2013.
Meer informatie www.reddingbootdag.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht