Komend weekend Regenboog-wedstrijden op zilte Grevelingen vanuit Marina Port Zélande

PERSBERICHT
Ouddorp, Marina Port Zélande – Voor de tweede maal in het 94-jarig bestaan van de Regenboog klasse varen deze zeilschepen een klassenwedstrijd op zout water. Deze klassenwedstrijden worden gehouden van vrijdag 11 mei tot en met zondag 13 mei a.s. op het Grevelingenmeer. De uitvalsbasis is jachthaven Marina Port Zélande.
De Regenboog behoort tot de houten Nationale eenheidsklasse van kieljachten, welke in 1917 is opgezet. De regenbogen varen normaal gesproken alleen op het zoete water. Onder andere op de Kaag, Braassemermeer en Sneekermeer. Op deze relatief kleinere plassen vinden normaal gesproken de wedstrijden plaats, aldus Peter de Regt van Marina Port Zélande.
Vorig jaar is met succes de overstap gemaakt naar zout, groot vaarwater. Om deze grote stap te maken is de organisatie twee jaar bezig geweest om de Grevelingen als wedstrijdlocatie op de kalender te krijgen.
De winnaar van de Regenboog Challenge 2011 Max Blom Jr. met zijn team (Gerben van der Werff en Ben Kloos) mocht bepalen waar de Magic Marine Regenboog Challenge 2012 gevaren mocht worden, de keuze voor het Grevelingen was toen heel snel gemaakt!
De keus voor Marina Port Zélande als basisstation op de Grevelingen was eenvoudig aldus organisator Max Blom Sr. De haven heeft goede faciliteiten: kraan, trailerhelling, horeca, ligplaatsen voor de moederschepen en een ruimte om een sfeervol klassenfeest te organiseren worde en al de land-activiteiten worden geregeld door het haventeam.
Zowel op het water als op de wal zal het een kleurrijk weekeinde worden.
Meer informatie www.mpz.nl en www.regenboogclub.nl

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X