Informatie voor de watersporter

Koning Willem-Alexander heeft geen loopplank nodig om HISWA te openen


video Zeilen – Eric van Staten/Yvonne Ransijn

Amsterdam – De koning luidde de scheepsbel en opende dinsdag daarmee de dertigste editie van de HISWA te water. Hij arriveerde uiteraard per boot, maar had de loopplank niet nodig. Hij sprong aan wal. “Je moet een beetje risico nemen”, reageerde hij. Koning Willem-Alexander kwam voor de opening aanvaren in een traditionele houten Nederlandse platbodem. Bij aankomst sprong de koning aan wal, in plaats veilig de loopplank te gebruiken.

De Koning kwam via het IJ aanvaren in de Tjet Rixt, een gerestaureerde boeier van het Zuiderzeemuseum. Op de steigers van de Amsterdam Marina werd hij welkom geheten door de Commissaris van de Koning de heer Remkes, Locoburgemeester Van Ossel en de beursorganisatie. Een indrukwekkend erewater vanaf de blusboten van Haven Amsterdam waaierde op moment van aankomst uit over het IJ. Op het podium van de HISWA te water gaf de Koning vervolgens met het luiden van de HISWA-scheepsbel het startsein van de 30ste editie van de HISWA te water. Na de officiële opening maakte de Koning een korte rondgang over de beurs.

HISWA te water 2013
De HISWA te water vindt plaats van dinsdag 3 tot en met zondag 8 september 2013 in de Amsterdam Marina op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Openingstijden zijn dagelijks van 11.00 tot 19.00 uur. (nieuws.nl, video opening uitgebreid – Frank Buis/RoyalPress Amsterdam, www.hiswatewater.nl)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht