Informatie voor de watersporter

Kosten van 663.000 dollar voor reddingsopratie van gezin op zeilboot veroorzaakt verontwaardiging in Amerika

San Diego – 663.000 Dollar, dat zijn de kosten van de reddingsoperatie van vorige week voor een Amerikaans gezin op een onbestuurbaar geworden zeilboot 1000 mijl uit de Mexicaanse kust. Er werden twee marineschepen en vliegtuigen ingeschakeld om de vier opvarenden, onder wie twee jonge kinderen van drie en één jaar, van wie de jongste ernstig ziek was, te redden.

Charlotte en Eric Kaufman uit San Diego, die net met hun 36-voets zeiljacht ‘Rebel Heart’ waren begonnen aan een reis rond de wereld, hoeven de kosten niet zelf te betalen. “We willen niet dat mensen aarzelen om hulp in te roepen uit angst de hulp te moeten betalen”, zegt luitenant Anna Dixon namens de Amerikaanse kustwacht.

Toch is er in Amerika een heftige discussie losgebarsten over de hoge kosten die nu door de belastingbetaler moeten worden opgebracht. Men wil daar vanaf. Bovendien vinden velen dat het ongehoord onverstandig is, om met zulke jonge kinderen zo’n reis te ondernemen.

Het echtpaar Kaufman belooft, dat ze al die reacties op hun blog van mensen achter hun computer (‘die ze niet eens kennen, en niets van zeilen weten’) stap voor stap zullen verwijderen. (Nauticlink, Soundings Online, www.therebelheart.com)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht