Informatie voor de watersporter

Landal Waterpark Sneekermeer in Friese Terherne opent eerste week augustus

PERSBERICHT
Leidschendam, Terherne (Friesland) – Landal GreenParks opent begin augustus een nieuw waterpark in Friesland. Landal Waterpark Sneekermeer ligt aan de rand van het Sneekermeer in het bekende dorp Terherne. De luxe bungalows zijn door hun centrale ligging het gehele jaar door een ideale uitvalsbasis voor vaar-, wandel- en fietstochten door het Friese landschap. Op 3 augustus arriveren de eerste gasten.
Op Landal Waterpark Sneekermeer worden in totaal 68 vrijstaande waterwoningen gebouwd, variërend in grootte van vier tot acht personen. Inmiddels zijn er 30 woningen opgeleverd, waarvan er 20 voor de verhuur beschikbaar zijn. Er zijn twee typen waterwoningen met elk een unieke inrichting. Het woongedeelte bevindt zich bij alle woningen op de eerste verdieping en is voorzien van terrasdeuren naar het ruime balkon dat een prachtig uitzicht geeft op het aangrenzende Sneekermeer. De slaapkamers zijn te vinden op de benedenverdieping.
Open verbinding Sneekermeer
Het kleinschalige Landal Waterpark Sneekermeer is gebouwd aan een binnenwater en heeft een open vaarverbinding met het Sneekermeer. Vanuit het park is middels een handmatig te bedienen ophaalbrug het Sneekermeer te bereiken. In de dorpshaven, die op zo’n 100 m afstand van het park ligt, is een trailerhelling aanwezig die gebruikt kan worden om de eigen boot te water te laten. Uiteraard is het ook mogelijk om een boot te huren bij een van de bootverhuurbedrijven in de omgeving.
“Friesland is een populaire vakantiebestemming en zeker voor watersportliefhebbers is het Sneekermeer een toplocatie. Door de luxe afwerking en de prachtige ligging van de waterwoningen met het uitzicht op het Sneekermeer hopen we veel trouwe èn nieuwe bezoekers weer een unieke vakantiebeleving te bezorgen,” aldus Bas Hoogland, commercieel directeur van Landal GreenParks.
Kameleondorp
Op loopafstand van het park ligt het karakteristieke centrum van Terherne met dichtbij het Kameleondorp: een speeldorp voor kinderen gebaseerd op de beroemde boeken.In de directe omgeving van het park is Friesland op haar mooist. De bezienswaardigheden en het natuurschoon zijn op de fiets, wandelend of natuurlijk via het water te bereiken. Het park ligt op zo’n 10 km afstand van Joure, 17 km van Sneek en 25 km van Leeuwarden. De historische binnensteden met hun grachten, smalle straatjes en gezellige terrasjes zijn een bezoek meer dan waard.
Meer informatie Waterpark Sneekermeer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht