Laura Dekker weer publiekstrekker en meer aandacht voor motorboten in van opzet totaal gewijzigde HISWA 2012

Amsterdam – Vanmiddag heeft de HISWA 2012, die dit jaar van 6 tot en met 11 maart in de Amsterdam RAI gehouden wordt,  haar nieuwe opzet uit de doeken gedaan aan de pers. Eén ding is duidelijk, zelfs de meest trouwe bezoeker van onze watersportbeurs zal even de weg kwijt zijn. De overdekte HISWA 2012 heeft een complete ‘refit’ ondergaan.

De meest in het ooglopende veranderingen zijn een meer gelijkwaardige aandacht voor motorboten en zeilboten – in het verleden fungeerden de zeilboten een beetje als eerste blikvanger – en een hiermee samenhangende totale andere indeling van de hallen,   aandacht voor gebruikte boten en veel ‘watersport beleving’.  Dat laatste variëert van een historische terugblik op vroegere HISWA’s, een kijkje in een groot en zeer luxe modern motorjacht (waarmee men ook een echt weekendje varen kan winnen),  proefvaren in de grachten, een grote collectie scheepsmodellen, ontmoetingen met de Nederlandse olympische zeilers en nog meer aandacht voor  wedstrijdspeedboten.

Het waterbassin zal deze keer met 50 meter zelfs twee maal zo lang zijn dan in voorgaande jaren. Een speciaal ‘Nieuwe producten plein’ toont een door een jury gekozen selectie van ‘beste innovaties’. Nieuw is ook een eigen plein voor de duiksport en de hengelsport.

Het ‘Onderhoudsplein’ en het ‘Zeiltheater’ hebben de grondige opknapbeurt van de HISWA wel overleefd. In het laatste zal naast Henk de Velde ook Laura Dekker weer een belangrijke publiekstrekker zijn. Laura Dekker  – die dan net een maand eerder de wereld rond gezeild zal hebben – zal ook zeilles geven in het bassin. (Nauticlink, HISWA RAI)