windverwachting

Leerlingen zeilschool Pean benutten reünieweekend voor het alsnog behalen van hun CWO-diploma

PERSBERICHT
Akkrum-Nes – Op zeilschool Pean vond afgelopen zondagmiddag een ware diplomaregen plaats. Aan het einde van het reünieweekend tekenden verreweg de meeste cursisten de laatste punten van hun vorderingenstaat af. Zo konden ze hun CWO diploma direct mee naar huis nemen.

85% van de Pean cursisten behaalt hun CWO-diploma

“Door allerlei omstandigheden beheersen cursisten soms niet alle punten die nodig zijn om hun CWO diploma te halen. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om teveel wind of juist geen wind. Dan komen sommige zaken gewoon niet aan bod”, weet Rienk de Jonge van Pean.
Vanwege hun 50-jarig bestaan heeft Zeilschool Pean dit jaar voor het eerst een reünieweekend georganiseerd. Naast iedereen weer zien en een lekker weekend zeilen hebben veel cursisten ook het afronden van hun CWO diploma als doel.
De Jonge: “De omstandigheden dit weekend waren ideaal. De dag begon met lichte wind en eindigde met vier beaufort. Tja, dan kun je alles doen.” Op de vraag of het seizoen nu voorbij is geeft de Jonge lachend antwoord. “Nee, nog lang niet. We hebben nog de nationale zeilschool kampioenschappen, een herfstkamp, een zeilweekend voor potentiele instructeurs… En daarna volgt nog een kerstkamp. We zijn nog wel een paar maanden bezig. Heerlijk! En dat reünieweekend? Dat gaan we volgend jaar zeker weer doen!”
Voor meer informatie www.pean.nl

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X