Informatie voor de watersporter

Meevaren met de intocht van Sinterklaas in Amsterdam met een sloep van Naupar Amsterdam

PERSBERICHT
naupar_sinterklaasAmsterdam – NAUPAR Amsterdam biedt Sinterklaasfans de mogelijkheid om dit jaar vanaf een sloep de Sinterklaasintocht mee te maken. Op zondag 15 november kunnen kinderen en hun ouders aan boord van de Ivan Frank meevaren met de intocht. “Vanaf het water hebben zij perfect zicht op de Stoomboot van Sinterklaas, zijn pieten en het paard Amerigo,” zegt Pouwel Slurink, directeur van NAUPAR.
Meevaren aan boord van de Ivan Frank
Als de kinderen aan boord stappen, ligt er een pietenbaret voor ze klaar en tijdens de vaartocht krijgen de bezoekers van de Ivan Frank diverse lekkernijen, zoals pepernoten, thee en/of koffie en verschillende broodjes. De aanwezige kussens en plaids zullen hopelijk zorgen voor een comfortabele en warme vaartocht.
De route van de vaartocht
De vaartocht start zodra Sinterklaas de Amstel binnen vaart. Vanaf dit moment en deze plek volgt de Ivan Frank de beroemde Stoomboot. Eenmaal aangekomen bij het Scheepvaartmuseum verlaat de Goedheiligman zijn schip en gaat hij op zijn paard Amerigo verder door de stad. Dit is het moment dat de Ivan Frank start aan de terugtocht. “Men maakt dus echt onderdeel uit van de intocht van Sinterklaas,” aldus Pouwel Slurink.
De faciliteiten van de Ivan Frank
De sloep Ivan Frank beschikt over diverse faciliteiten, waaronder een hoge, kindvriendelijke reling. Slurink: “Dat is wel een fijne gedachte, als we met kinderen gaan varen.” Ook kan de boot bij regen volledig worden overdekt en beschikt de sloep over een toilet aan boord. “Natuurlijk heel aangenaam als het zo’n druilerige novemberdag blijkt te worden.”
Meer informatie www.boothuren.amsterdam

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht