Informatie voor de watersporter

Mercury Racing presenteert nieuwe 250R en 300R-buitenboordmotoren met ongekend hoge cilinderinhoud

PERSBERICHT
Amsterdam, Verviers (B) – De atmosferisch geladen V-8-viertaktmotoren van 4,6 l zijn in eigen huis ontworpen, ontwikkeld en vervaardigd en zijn voorzien van Mercury Racings ongeëvenaarde Quad Cam Four Valve (QC4) sterndrive DNA met aluminium vierkleps cilinderkoppen met dubbele bovenliggende nokkenas (DOHC). De cilinderkoppen met vier kleppen en het DOHC-kleppenmechanisme zijn opgenomen in Mercury’s eigen V-8-cilinderblok, dat boordevol hoogwaardige hardware zit. Het nieuwe platform vervangt de V-6-tweetaktmodellen 250XS en 300XS.
Ongekend hoge cilinderinhoud
Het krachtige V-8-motorblok biedt een verbluffend hogere cilinderinhoud van 44 % ten opzichte van de oudere tweetaktmotoren. In combinatie met vier kleppen per cilinder en het DOHC-kleppenmechanisme stelt dit de nieuwe viertaktmotoren in staat om een nooit eerder vertoond koppel en een ongeëvenaard acceleratievermogen te genereren vanaf de onderste regionen van het toerenbereik tot het maximale motortoerental. Hierbij wordt een vergelijkbaar gewicht gehandhaafd als dat van de oudere tweetaktmotoren met hetzelfde DNA. De gewichtsbesparing kan worden toegeschreven aan de ultramoderne motorblokcomponenten, zoals inlaatkanalen van composietmateriaal.
250R
De 250R produceert 250 pk aan de aandrijfas en een veel hoger koppel dan de 250XS die hij vervangt. Het efficiënte en duurzame Sport Master-onderwaterhuis zal in de juiste toepassing de sturing , topsnelheid en het zuinige brandstofverbruik van de boot verbeteren.
300R
De 300R is de krachtigste motor in zijn klasse. Het 300R-motorblok is voorzien van door Racing gespecificeerde inlaatnokkenassen, kleppen en een exclusief inlaatspruitstuk met korte inlaatkanalen. Een geïntegreerde oliekoeler houdt de olietemperatuur laag gedurende het exclusieve Racing toerenbereik van 5800-6400 TPM . Een groot aantal modellen met twee middendeelopties en drie onderwaterhuisopties in verschillende aslengtes is verkrijgbaar voor een revolutionaire ervaring op het water in vrijwel elke bootklasse.
Over Mercury Racing
Mercury Racing, een divisie van Mercury Marine, gevestigd in Fond du Lac (Wisconsin, VS), is een toonaangevende leverancier van krachtige aandrijfsystemen voor boten. Hun producten zijn in de eerste plaats bedoeld voor veeleisende schippers wereldwijd die uit zijn op een spannende en bevredigende speedbootervaring op het water. Mercury Racing bouwt op basis van de modernste technologie krachtige buitenboordmotoren, hekaandrijvingen, schroeven, onderdelen en accessoires. Mercury Racing maakt ook kratmotoren voor de aftermarket in de auto-industrie. Mercury Marine is a divisie van Brunswick Corp. (NYSE: BC), ‘s werelds grootste fabrikant van recreatieve producten, waaronder boten voor de pleziervaart, scheepsmotoren, fitnessapparatuur en biljarttafels.
Meer informatie meer informatie www.mercurymarine.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht