Informatie voor de watersporter

Musto lanceert geheel nieuwe, technologisch geavanceerde HPX-collectie

In het kort:
Drie jaar onderzoek en innovatie, voortbouwend op 28 jaar onderzoek en ontwikkeling van producten, heeft geleid tot de lancering door Musto van de gloednieuwe HPX-collectie.

De gerecyclede stof van de buitenlagen is uitgevoerd met Bluesign© goedgekeurd materiaal.

Introductie van het XVR Interconnect modulaire kraagsysteem, ontwikkeld in samenwerking met het 11th Hour Racing Team.

De hele serie wordt getest door ‘s werelds beste offshore zeilers en Musto-ambassadeurs, waaronder Rosalin Kuiper, 11th Hour Racing Team, Sam Davies, Jérémie Beyou, Clarisse Crémer, en door de Clipper Race-zeilers.

Den Haag, 17 februari 2023 – Na drie jaar intensief onderzoek, innovatie en ontwikkeling heeft Musto zijn nieuwe generatie, high-performance HPX-collectie gelanceerd. HPX is ontworpen om zeilers te beschermen tegen de zwaarste omstandigheden op aarde en wordt momenteel gedragen aan boord van 11th Hour Racing Team en Team Malizia in The Ocean Race 2022-23 en meer dan 700 Race Crew op de aankomende Clipper 2023-24 Race.

De elf nieuwe HPX-producten werken volgens hetzelfde drielagensysteem en bouwen voort op het partnerschap met GORE-TEX dat in 1994 begon. Daarbij vinden voortdurend onderzoek en ontwikkeling naar innovaties op het gebied van stoffen plaats. De prototypes zijn nauwkeurig geëvalueerd met behulp van het Amerikaanse 11th Hour Racing Team en mede #TeamMusto ambassadeurs, Sam Davies, Jérémie Beyou en Clarisse Crémer, terwijl de materialen meer dan 40.000 zeemijlen zijn getest door professionele Clipper Race schippers tijdens de vorige editie van de race.

Voor de nieuwe HPX-lijn is de sterkste GORE-TEX Pro stof gebruikt. Dit is het meest robuuste waterdichte membraan, speciaal ontworpen om zout water buiten te houden en extreem goed ademend te blijven, onder belasting. Alle HPX-producten zijn voorzien van Musto’s unieke Ocean Technology keurmerk, dat de kennis van de meest ervaren ontwikkelaars uit de industrie combineert met GORE-TEX’s precisie in het ontwikkelen van geavanceerde waterdichte membranen.

De gloednieuwe HPX-collectie omvat een base-layer top en broek, een mid-layer jas en salopette, een outer-layer jas en broek (de laatste in mannen- en vrouwenmodellen), een droogpak, handschoenen en waterdichte sokken.

Belangrijkste kenmerken

De belangrijkste kenmerken van het elfdelige HPX-assortiment zijn het nieuwe GORE-TEX Pro-weefsel voor alle HPX-buitenlagen, een dames specifieke broek met drop seat, GORE-TEX INFINIUM™-middenlagen en geavanceerde onderlagen met versterkte ellebogen en knieën.  Het XVR Interconnect modulaire kraagsysteem is ontwikkeld in samenwerking met het 11th Hour Racing Team, dat een beter aanpasbare pasvorm nodig had vanwege de nieuwe gesloten cockpit aan boord van hun 60-voets IMOCA-raceboot. De buitenste kraag en capuchon van de smock en het droogpak zijn volledig afneembaar, waardoor er geen apart droogpak nodig is.

Voor meer informatie: musto.com (Engels)

Foto: Musto

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com of plaats hieronder een reactie. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht