Na uitspraak Raad van State overweegt Amsterdam de rondvaartmarkt nu maar helemaal vrij te laten

Amsterdam – De gemeente Amsterdam overweegt de rondvaartmarkt helemaal vrij te geven nu de Raad van State woensdag een streep haalde door de maatregelen die de gemeente heeft genomen tegen de drukte op de grachten.

Naast complete vrijgave van het aantal rondvaartboten gaan college en raad volgens verantwoordelijk wethouder Udo Kock (water) de komende maanden uitzoeken of er toch andere manieren zijn om het aantal ‘grote’ rondvaartboten te beteugelen.

De uitspraak, waarin de Raad van State een streep haalde door het vergunningenbeleid van de gemeente, haalt volgens Kock één van de fundamenten onderuit van de Nota Varen uit 2013 waarmee de gemeente de drukte op het water en in de stad wilde tegengaan.

“Dit is uiteraard een tegenslag voor de aanpak van de drukte op het water. Maar de hoogste bestuursrechter heeft gesproken en dat respecteren we. Tegelijkertijd steunt de Raad onze uitgangspunten en doelen om de drukte en overlast op het water te beteugelen, te zorgen voor een vlotte en veilige doorvaart en de vloot te vergroenen.” (Het Parool, ‘Rondvaartboten Amsterdam krijgen oude vergunning terug’ – Het Parool)

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X