Natuur en waterrecreatie strijden om voorrang op de Overijsselse Vecht

Overijssel – Steeds meer ondernemers uit het Vechtdal pleiten ervoor de Vecht tussen Ommen en Hardenberg weer bevaarbaar te maken. Nu is de Vecht bovenstrooms van Ommen ingericht als natuurgebied en alleen geschikt voor kano’s. Motorjachten kunnen vanuit Zwolle niet verder dan Ommen varen.

De belangengroep Bevaarbaarheid Vecht wil juist graag bootjes terug op de Overijsselse Vecht. Geen grote schepen of snelle motorboten, maar wel sloepen en kleinere kajuitmotorboten met een diepgang van maximaal één meter. Dat moet mogelijk zijn met behoud van de natuurwaardes denkt de belangengroep van ondernemers. (RTV Oost)

1 Bericht

  • kuijtwm

    2 jaren geleden / 5 september 2020 om 10:38 uur

    wij zouden ook willen dat men daar de hele vecht tot de kruising kan bevaren ,rondje zou mooi zijn ,de diepgang max 110/120 hoogte van de bruggen 2.50 /2.60 bij normale waterstand de bediening tijden zijn prima ,vaar beperking 6/9 km en natuurlijk wat meer ligplaatsen in de natuur buiten de dorpen hoeft geen afloop te hebben gewoon wat palen met een gording bv zoals van de markerite en prov overijsel heel een voudig .

Berichtensectie gesloten.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X