Nederlandse Stagnum runabout van 13 meter vol techniek en luxe verrast Boot Düsseldorf

PERSBERICHT
Stagnum_BootDMaasbracht – De 13 meter lange aluminium Stagnum Runabout 1300 is een verrassende nieuwkomer op Boot Düsseldorf 2015, de grootste watersportbeurs van Europa. Jachtbouwer Peter Tinnemans uit Maasbracht ontwikkelde samen met zijn zoon Sander een luxueuze combinatie van lounge- en speedboot, met twee krachtige Yanmar inboard diesels en joystick besturing.
De Stagnum Runabout 1300 is afgewerkt met luxe materialen en accessoires, zoals een Glassbridge touchscreen van Raymarine voor navigatie, motormanagement en ‘digital switching’. Daarmee kunnen alle systemen centraal worden bediend, ook de topklasse Fusion audio-installatie. Met een druk op de knop openen de twee hydraulische luiken van de motorruimte zich, met twee 370 pk sterke Yanmar 8-cilinder turbodiesels.
Met het nieuwe Joystick Control System van Yanmar wordt manoeuvreren kinderspel. De hydraulische koppelingen van de twee heckdrives (met contraroterende schroeven) staan garant voor een zeer soepele werking. De nieuw ontwikkelde Yanmar dieselmotoren voldoen aan de strengste milieu-eisen (EPA Tier 3), hebben een laag geluidsniveau en minimale trilling.
In het van climate control voorziene voorschip is een verblijfsruimte met televisie en zitbanken aan weerszijden, een hut voor twee personen, een toilet/douche en een keuken. Het achterdek is voorzien van twee lounge ligbedden en een royaal zwemplateau. Op het dek, zwemplateau en in de kuip ligt onderhoudsvrij Permateek, een hoogwaardig alternatief voor teakhout.
De Stagnum Runabout 1300 is in Düsseldorf te zien in Hal 6, bij de superjachten. Dat is een uitstekende plaats, omdat het schip uitermate geschikt is als tender voor het comfortabele vervoer van passagiers naar en van buitengaats liggende grote jachten, Maar de snelle runabout is ook geweldig om achter te waterskiën, of om te zonnen, zwemmen en te relaxen.
Stagnum is weliswaar een nieuwkomer in de jachtwereld, maar het Limburgse familiebedrijf Tinnemans Scheepswerf BV is al sinds 1960 bouwer van werk- en binnenvaartschepen, alsmede snelvarende consoleboten. De werf heeft hoogwaardige kennis op het gebied van construeren met staal en aluminium en beschikt over computergestuurde snijbanken, walsen en zetbanken. Het bedrijf aan de S. Houbenweg in Maasbracht heeft 25 personeelsleden. Er staan nieuwe 17 en 25 meter Stagnum-modellen op stapel. De merknaam Stagnum is afgeleid van de oud-Latijnse naam voor tin.
Technische gegevens:
Lengte 13.00 m, breedte 2.99 m, diepgang 0.75 m, 2 x Yanmar 8LV 8-cilinder dieselmotoren van elk 370 pk (272 kW), gekoppeld aan Yanmar ZT370 heckdrives. Gewicht 7 ton, topsnelheid ruim 40 knopen (75 km/uur). Prijs op aanvraag.
Meer informatie www.stagnumyachts.nl