Informatie voor de watersporter

Negen maanden lang beperkte schuttijden voor recreatievaart in Zuider- en Kleinesluis IJmuiden

PERSBERICHT
IJmuiden – Op de Zuider- en Kleinesluis in IJmuiden wordt er voor het recreatief vaarverkeer niet geschut van 06:30 uur tot 09:30 uur en van 16:00 uur tot 19:00 uur. Deze maatregel geldt op werkdagen vanaf 15 april 2016 en duurt negen maanden. In de zomerperiode worden in IJmuiden stewards ingezet om het schutproces te begeleiden.
Sluiting Velsertunnel
Met ingang van 15 april 2016 gaat de Velsertunnel in de A22 tussen Beverwijk en Velsen vanwege een grootschalige renovatie voor 9 maanden volledig dicht. Rijkswaterstaat adviseert de A9 en Wijkertunnel als omleidingsroute. De sluizenroute is hiervoor ongeschikt omdat scheepvaart er altijd voorrang heeft, ook tijdens de spits. Alleen voor de recreatieve vaart gelden beperkingen.
Beperkte schuttijden recreatievaart
Om het aantal verkeersstremmingen op de Zuider- en Kleinesluis te minimaliseren, wordt tijdens de spits (06:30 uur – 09:30 uur en 16:00 uur – 19:00 uur) niet geschut. Recreatief vaarverkeer, dat niet onder de brug kan doorvaren, zal binnen bovenstaand tijdsvenster niet geschut worden.
Om het invaren en afmeren van de recreatieve vaart in de zomerperiode te begeleiden zullen net als op andere RWS sluizen “stewards” worden ingezet. Hierdoor wordt het schutproces aanzienlijk versneld. Inzet van deze stewards is voorzien:
• In de maanden juni en september op alle weekenddagen van 09:00uur tot 17:00 uur.
• In de maanden juli en augustus (zomermaanden) op alle werkdagen van 09:00 uur tot 16:00 uur. Op alle weekenddagen van 09:00 uur tot 17:00 uur. Let wel: tijdens de spitsperiode wordt niet geschut.
Hinder
De recreatievaart moet rekening houden met wachttijden tijdens de spits.
Meer informatie www.vaarweginformatie.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht