Nieuwe boegschroeven, lier, panoramadak, geurfilter en andere 2014 VETUS producten op Boot Düsseldorf

PERSBERICHT
Schiedam – Op 18 januari aanstaande starten we het nieuwe vaarseizoen traditioneel met BOOT Düsseldorf. Uiteraard is VETUS weer met een tal van innovaties vertegenwoordigd op Europa’s grootste watersportbeurs. We presenteren onder andere een vernieuwde lijn boegschroeven, een revolutionair geurfilter element, een spectaculair panoramadak en een nieuwe lier voor Superjachten. Daarnaast viert VETUS in 2014 haar vijftigste verjaardag!
Vernieuwde lijn boegschroeven
De complete serie boegschroeven is vernieuwd. Meest opvallende vernieuwing is de zwarte kap. Het materiaal van deze kappen is hitte bestendig tot een temperatuur van 220 °C volgens Vo(UL94) voor extra veiligheid. Samen met de roestvast stalen afwerking geeft deze zwarte kap de boegschroef een nieuw frisse uitstraling. Naast de vormgeving van de kappen zijn er ook verbeteringen aan de houders van de elektrische onderdelen doorgevoerd, en is er ruimte voor een reserve zekering geïntegreerd.
Nieuw model: BOW45
Naast een vernieuwde lijn introduceert VETUS ook een nieuw model boegschroef: de BOW45. Met een stuwkracht van 45 kgf en een tunnel diameter van slechts 125 mm is deze boegschroef zeer geschikt voor boten van 7,5 tot 11,5 meter.
Geurfilter element met revolutionaire dubbelfunctie
De NSFCAN is een kunststof bus gevuld met een afgemeten hoeveelheid koolstof en speciale gelkorrels. De combinatie van actieve materialen zorgt voor een revolutionaire dubbelfunctie van het filter. Terwijl traditionele koolstoffilters vaak efficiëntie verliezen door vochtige lucht en condensatie, absorberen de gelkorrels in dit nieuwe filter het vocht! Hierdoor verliest de koolstof zijn werking niet. Bovendien voorkomt de NSFCAN dat vocht via de ventilatieslangen de dieseltank kan bereiken. Het is algemeen bekend dat vocht in de dieseltank de zoghete ‘dieselbug’ en schimmel bevordert, wat vervolgens resulteert in verstopte brandstoffilters of zelfs motorproblemen.
Ankerlier voor jachten tot 100 meter
De SY32 is Maxwell’s nieuwste lier in de superjacht serie. Deze is geschikt voor maximaal 38 mm ketting en voor jachten met een maximale lengte van 90 meter. Deze imposante lier is, naast een uitgebreid assortiment lieren, geschikt voor boten vanaf 6 meter en te bewonderen op de VETUS stand.
Met zowel de Super Yacht serie als ‘normale’ serie ankerlieren, biedt Maxwell haar klanten zeer hoogwaardige, krachtige en betrouwbare ankeroplossingen van topkwaliteit.
Panoramadak
Voor het eerst te zien op een boot show: het Marex panoramadak! Dit nieuwe panoramadak van maar liefst 2150 mm x 2000 mm, biedt de ultieme vrijheid. Het panoramadak is vol automatisch en voorzien van de laatste technologieën, componenten en materialen. Het dak gaat soepel en geruisloos open en dicht en is daarnaast zeer gemakkelijk te installeren wat kostbare tijd scheelt.
VETUS 50 jaar!
In 2014 is het alweer 50 jaar geleden dat VETUS is opgericht door Willem den Ouden vanuit zijn woonhuis in Rotterdam. In de afgelopen 50 jaar is VETUS uitgegroeid tot een internationale onderneming met 13 eigen vestigingen en een wereldwijd netwerk. VETUS levert in meer dan 100 landen via een netwerk van duizenden dealers.
Meer informatie www.vetus.nl