Informatie voor de watersporter

Nieuwe brancheorganisatie SWRTN komt op voor ondernemersbelangen in watersport en recreatie

PERSBERICHT
Terherne – Ondernemers die actief zijn in de watersport- en recreatiebranche hebben gezamenlijk de Stichting Watersport Recreatie Toerisme Nederland (SWRTN) opgericht. Het doel van deze nieuwe brancheorganisatie is om brede en toegankelijke diensten en service aan te bieden aan ondernemers en particulieren die zich bezig houden met watersport, recreatie en toerisme.
De eerste voorbereidingen voor de oprichting zijn in oktober vorig jaar gestart. ‘Ondernemers moeten doorgaans hoge kosten betalen voor een lidmaatschap van een branchevereniging en krijgen daar relatief weinig voor terugkrijgen. Wij zijn van mening dat dit anders kan en meer waar voor hun geld moeten krijgen’, vertelt directeur Michel Bijlsma.
Persoonlijk contact
De SWRTN biedt aangesloten leden en partners collectieve diensten aan, zoals korting op trainingen, informatievoorzieningen en diensten. Ook worden praktische tips gegeven om kwaliteit te verhogen en vernieuwing en innovatie binnen de branches mogelijk te maken. ‘Persoonlijk contact vinden we heel belangrijk. Als ondernemers bepaalde wensen, ideeën of vragen hebben, dan staan we daarvoor open. Onze leden krijgen echt iets voor hun lidmaatschap terug.’
De stichting stelt de belangen van ondernemers centraal en wil innovaties en vernieuwing in de sectoren stimuleren. Bijlsma: ‘Dat gebeurt onder meer door middel van educatie en vaardigheidsprogramma’s.’ De komende maanden staan onder meer trainingen op het programma op het gebied van communicatie, het maken van een persoonlijke website, social media en de financiering van bedrijfsinnovaties.
Branche naar hoger peil tillen
Bedrijven die zich bij de stichting willen aansluiten, worden eerst aspirant-lid. ‘Omdat we de watersport, de recreatie en het toerisme willen verbeten, stellen we bepaalde voorwaarden aan onze leden op het gebied van milieubeleid, personeel, ARBO-voorschriften en de algemene veiligheid. Een onafhankelijke instanties controleert of de ondernemingen aan onze normen voldoen. Zo niet dan krijgen ze advies over mogelijke verbeteringen. De aspirant-leden worden begeleid tot ze aan de voorwaarden voldoen en volwaardig lid zijn geworden en krijgen hiervoor een speciaal keurmerk. Samen met de ondernemers willen we de branche naar een hoger peil tillen en de vrijetijdseconomie bevorderen.
Daarnaast ondersteunt de SWRTN projecten in de watersport en recreatie met diensten en financiële middelen. Op die manier wil de stichting de watersport, recreatie en toerisme in Nederland bevorderen en verbeteren. Eén van de eerste activiteiten die de brancheorganisatie organiseert, is het evenement Varend voor elkaar op zaterdag 31 mei in het Friese Terherne. Schippers van zeil- en motorboten kunnen zich voor die dag opgeven om mensen die getroffen zijn door kanker een leuk uitje op het water te bezorgen. Hiermee toont de organisatie zijn maatschappelijke betrokkenheid en een trendsetter voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.
Het kantoor van de nieuwe branchevereniging is gevestigd op een uniek plekje: de Kameleonboerderij in het Friese watersportdorp Terherne.
Meer informatie www.swrtn.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht