windverwachting

Nieuwe veelzijdige accuscheiders van Vetus voor het gelijktijdig laden van 2 of 3 accu’s met 1 of 2 dynamo’s

PERSBERICHT
vetus_accuscheidersSchiedam – Een accuscheider is te beschouwen als een automatische accuschakelaar. De accuscheider zorgt voor een automatische verdeling van de laadstroom van de dynamo en/of de acculader, terwijl de accu’s toch gescheiden blijven.
Dit is mogelijk omdat de toegepaste elektronica de stroom alleen doorlaten van de dynamo naar elke accu afzonderlijk en niet andersom. Bijladen van de ene accu uit de andere is dus niet mogelijk. Men kan dus de lichtaccu leegtrekken, terwijl de startaccu vol blijft. Wordt de motor gestart, dan worden beide accu’s automatisch weer opgeladen.
In tegenstelling tot zogenaamde scheidingsdiodes heeft de versie van VETUS, door het toepassen van mosfet transistoren in plaats van diodes, nauwelijks spanningsverlies (0,1 Volt bij 20 A. I.P.V. 0,7 Volt). De feitelijke spanning waarmee de accu’s worden geladen, is dus nauwelijks lager dan de spanning die de dynamo afgeeft. Zodoende worden de accu’s optimaal geladen. De dynamo behoeft niet te worden gecompenseerd (als dat al mogelijk zou zijn).
De nieuwe accuscheiders zijn voorzien van een extra aansluiting waardoor dynamo’s met een externe spanningsmeting ook gebruikt kunnen worden. De VETUS accuscheiders zijn geschikt voor 12 en 24 Volt, Voor 2 of 3 accu’s en een continu laadstroom van 150
ampère.
De BS150 in het kort:
• Tot 3 accu’s laden in gescheiden circuits, met 1 of 2 laders of dynamo’s
• Geschikt voor een continu laadstroom van 150 Ampère per ingang
• Minimaal spanningsverlies
• Maximale levensduur van de accu
• Geschikt voor zowel 12 Volt als 24 Volt systemen
Meer informatie www.vetus.nl

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X