Informatie voor de watersporter

Nieuwe WinGPS 6-navigatieprogramma’s van Stentec voor zeilers en motorbootschippers

Stentec brengt na 10 jaar ervaring met WinGPS 5 een nieuwe WinGPS 6-serie uit. Innovatieve technologie voor optimale routeplanning en brandstofreductie. Ook geschikt voor elektrisch varen.
Iedere versie is een routeplanner en een navigatieprogramma voor aan boord dat draait op een Windows-laptop of Macbook (met Parallels for Desktop) en is makkelijk te gebruiken door iedere watersporter die om kan gaan met een autorouteplanner. WinGPS is ontwikkeld voor en met watersporters en beroepsvaartschippers.

Er zijn 4 versies met WinGPS 6 Navigator als eenvoudig instapmodel die een GPS-muis ondersteund. De uitgebreidere versies kunt u ook aan een boordsysteem en een AIS-transponder koppelen en ondersteunt ook varen op getijwater. Dit zijn WinGPS 6 Pro voor motorbootvaarders, WinGPS 6 Voyager speciaal ontworpen voor zowel toer- als wedstrijdzeilers en WinGPS 6 Inland voor de binnenvaart, kleine beroepsvaart en grote jachten met Class A-transponders aan boord.

WinGPS 6 Navigator met Vaarkaart Nederland: een mooie sloepenroute.

Hoewel de versie veel nieuwe opties heeft is deze even eenvoudig te gebruiken als een autorouteplanner. Dankzij volautomatisch updaten beschikt de schipper altijd over actuele kaarten, meteo en andere navigatiedata, zoals Stentec’s populaire DKW2-kaarten: DKW1800-serie en Vaarkaart Nederland. Ook het Europese vaarroutenetwerk voorzien van brug-en sluisdata (de EU-data) wordt regelmatig bijgewerkt. WinGPS 6 is daarmee voorbereid voor (semi-)autonoom varen.
Navigeren is vooruitzien. Alle WinGPS 6-versies beschikken daarom over een Routeverkenner en een Explore-knop. Iets wat autorouteplanners niet hebben. U kunt daarmee met een rode bootcursor tijdens het varen even vooruitkijken naar bij de komende bruggen, maar ook de hele geplande route langslopen. Ook zonder routeplanning werkt de Routeplanner op de vaarweg waar u op vaart.
Alles versies zijn uit te breiden met een abonnement op Stentec’s Inland Update Service. Dit kan per land, maar ook alle EU-landen. Voor Nederland beschikt u dan o.a. over de wekelijks bijgewerkte IENC voor de Waddenzee en Zeeland van Rijkswaterstaat. Een mooie aanvulling op Vaarkaart Nederland.
Met WinGPS 6 2024 kunt u deze LAT-kaarten koppelen aan een NLTides-getijstation voor routeoptimalisatie. Ideaal voor NL-Wadvaarders. 

WinGPS 6 Voyager 2024 met Polaire Diagram.


De andere versies kunnen worden uitgebreid met Class A en INLAND AIS programmeren, CoVadem Actueel dieptebeeld en voorspelling of met binnenvaartopties.
De nieuwprijs voor WinGPS 6 is vanaf € 179,- incl. BTW en er zijn voordelige upgrades beschikbaar vanaf WinGPS 5. De WinGPS 6 Inland voor de beroepsvaart kost € 499,- excl. BTW.  Nieuw is ook het Premium Abonnement waarmee u jaarlijks altijd over de nieuwste versie beschikt en ondersteuning kunt rekenen van Stentec’s helpdesk. Dit jaar krijgt u bij het Premium Abonnement in 2024 gratis toegang tot de IENC-server voor Nederland.

Er is ook een gratis WinGPS 6 Lite te downloaden die een GPS-muis en S57-kaarten ondersteund. Na aanschaf van een licentie in Stentec online shop wordt dit WinGPS 6 Navigator.

Voor meer informatie: stentec.com

Foto: Stentec

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht