Vrouw dankt leven aan gesponsorde warmtebeeld camera op reddingboot van HOGE

Huizen – Een warmtebeeldcamera is woensdagavond cruciaal gebleken bij de succesvolle zoektocht naar een drenkeling op het Markermeer. Zonder deze techniek was het incident de vrouw waarschijnlijk fataal geworden.

Een opvarende van een catamaran heeft uren in het water van het Markermeer gelegen tot na het invallen van de duisternis, zo bericht de KNRM. Op de terugweg van een zoekactie naar een eerder gemelde drenkeling die ook al van een catamaran afkomstig was, ontdekte de Seeker van de Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer rond 10 uur ’s avonds nog een omgeslagen catamaran, vlak voor het Blocq van Kuffeler. (De Telegraaf Vaarkrant, HOGE Reddingsdienst)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *