Zeer zware windstoten verwacht aan de kust en op het IJsselmeer, skûtsjesilen Stavoren afgelast

Het KNMI waarschuwt voor extreem weer langs de westkust. Voor de provincies Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Holland geldt zaterdag code oranje. In dat gebied kunnen zeer zware windstoten voorkomen tot 110 kilometer per uur. Voor de rest van het land geldt code geel. Daar worden windstoten verwacht van 80 à 90 kilometer per uur, in het Waddengebied en op het IJsselmeer tot 100 kilometer per uur.

Ook het skûtsjesilen in Stavoren is afgelast vanwege de harde wind, die met zware tot zeer zware windstoten gepaard kan gaan. De zeilwedstrijd wordt dinsdag ingehaald. (Volkskrant, Wind – Nauticlink, www.skutsjesilen.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *