Problemen in Brazilië met boot en lichaam vermoorde Nederlandse zeezeiler

SÃO LUIS (Brazilië) – Het lichaam van de vermoorde Nederlandse zeezeiler Ronald Wolbeek ligt al ruim een half jaar verlaten in het mortuarium van de Braziliaanse havenstad São Luis. Familie die moet beslissen over zijn begrafenis of crematie, toont geen interesse in een waardig afscheid voor de zeezeiler uit Edam.

Ook zijn boot, de onder Nederlandse vlag varende Lios Alvar, ligt zonder eigenaar aan de pier van een morsig haventje in São Luis. ,,We laten het hier liggen om plunderingen te voorkomen”, laat havenvoorzitter Benedicto Vasconcellos weten. ,,Maar heel vervelend dat er geen kapitein is. We hopen dat snel iemand de boot opeist.” (De Telegraaf)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *