Waterplanten teisteren watersporters Belterwijde, gemeente Steenwijkerland vraagt provincie om hulp

Overijssel – Waterplanten in de Belterwijde moeten gemaaid gaan worden om overlast voor watersporters te beperken. Dat vinden de gemeente Steenwijkerland en zeilvereniging Belterwijde. De twee partijen willen een pilot waarin de provincie meer maaien mogelijk maakt, om te kijken wat de resultaten kunnen zijn.

De provincie Overijssel staat momenteel toe dat 10 procent van de waterplanten wordt gemaaid. In andere provincies is dat meer, in Flevoland zelfs 75 procent, stelt de wethouder Marcel Scheringa van Steenwijkerland. ,,Wij denken dat het mogelijk is om de natuurdoelen te halen als er een uitgebreider maaibeleid wordt toegestaan voor sommige meren”, zegt Scheringa. (deStentor)

Deel dit artikel...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *