Meegesleurde tiener overleeft bijna tien uur in zee

VS – De Amerikaan Blake Spataro (19) kwam tijdens zijn vakantie op St. Simons Island (Georgia) in de problemen. Een muistroom sleurde hem plotseling de zee in. Pas bijna tien uur later voelde hij weer land onder zijn voeten.

Spataro zwom dinsdag in ondiep water bij het eiland St. Simons, waar hij met zijn vader op vakantie was. Plotseling sleurde een stroming hem het diepe water in, waardoor hij niet meer terug bij de kust kon komen. Hij riep om hulp, maar niemand hoorde hem.

Na zijn verdwijning begonnen de Amerikaanse kustwacht, politie, brandweer en Spataro’s familie koortsachtig in het donker naar de jongen te zoeken. Blake zelf probeerde intussen te overleven in de Atlantische Oceaan. ,,Als ik moe was, ging ik op mijn rug drijven”, zei hij. ,,Ik wilde blijven leven, ik voelde me nog te jong om te sterven. Ik wilde niet dat het daar zou stoppen. De hele nacht praatte ik met God.” (AD)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *