Boot Team Heiner breekt kiel en slaat om voor Zeeuwse kust, opvarenden gered

Zeeland – Een zeilboot van Team Heiner uit Lelystad is maandagochtend gekapseisd en gezonken voor de kust van Neeltje Jans op de Noordzee. Dat gebeurde tijdens een vaartocht van het Zeeuwse Breskens naar Den Haag. Niemand raakte daarbij gewond.

Foto: KNRM
De KNRM probeerde het jacht weg te slepen, maar door de wilde zee sloeg het schip om. Het zeiljacht zonk ter plekke. De zeilers zelf kwamen met de schrik vrij. De berging van het schip is overgedragen aan de Kustwacht. Het gaat om een zeilboot van Team Heiner, een zeilbedrijf voor topsporters. De zeilers waren op weg van Breskens naar Den Haag. Ze hadden afgelopen weekend meegedaan aan het Breskens Sailing Weekend, een wedstrijd voor de kust van Zeeuws-Vlaanderen.

Navigatiewaarschuwing
De Kustwacht heeft een navigatiewaarschuwing uitgestuurd. Het zeiljacht ligt net onder het wateroppervlak en is daarmee gevaarlijk voor andere boten die daar varen. Een berger gaat later proberen om de boot weg te halen. (Omroep Flevoland, Omroep Zeeland)

Eén gedachte over “Boot Team Heiner breekt kiel en slaat om voor Zeeuwse kust, opvarenden gered”

  1. Vanmiddag is het jacht geborgen door Multraship met assistentie van duikers van DIVER Underwater Contractors uit Terneuzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *