Eigenaren van boten met verbrandingsmotor gaan in Utrecht fors meer liggeld betalen

Utrecht – Eigenaren van boten met een verbrandingsmotor gaan in Utrecht in de toekomst aanzienlijk meer liggeld voor hun vaartuig betalen. Het geld wat hiermee wordt opgehaald wordt onder andere geïnvesteerd in laadpalen voor elektrische boten.

Met deze prijsverhoging wil de gemeente het gebruik van vervuilende boten met een brandstofmotor ontmoedigen. Daarnaast heeft de maatregel als neveneffect dat recreanten, die hun boot zelden gebruiken, hun ligplaats opzeggen. “Dit komt ten goede aan gegadigden op de wachtlijst, waarop momenteel nog ruim 275 kandidaten staan”, schrijft wethouder Kees Diepeveen. (De Utrechtse Internet Courant)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *