Carolijn Brouwer samen met Française Marie Riou uitgeroepen tot beste zeilsters ter wereld

Carolijn Brouwer na 20 jaar opnieuw ‘Beste zeilster ter wereld’… (foto Evan Smith / World Sailing)
Carolijn Brouwer is door de internationale zeilfederatie World Sailing uitgeroepen tot Zeilster van het Jaar. Ze deelt de titel met haar Franse collega Marie Riou. Samen werden ze dit jaar de eerste vrouwen die de Volvo Ocean Race wonnen.

De geboren Leidse volgt daarmee Marit Bouwmeester op, die vorig jaar de prestigieuze titel won. Brouwer won de onderscheiding twintig jaar geleden al eens. Ze won in 1998 de wereldtitel in de Europe-klasse en eindigde als tweede in de Laser Radial. Dit jaar won ze als eerste vrouw, aan boord van Dongfeng Race Team, de Volvo Ocean Race. In totaal had World Sailing elf sporters genomineerd voor de 2018 Rolex World Sailor of the Year award. De stemmen van het publiek op de website van World Sailing telden voor dertig procent mee. De keuze van de nationale bonden woog voor zeventig procent mee in de einduitslag.

TeamNL was door World Sailing genomineerd voor Sailing Team of the Year 2018. Andere genomineerden in deze categorie waren Dongfeng Race Team (CHN), Team Beau Geste (HKG) en Ruggero Tita & Caterina Banti (ITA). Dongfeng, met Brouwer en Riou, sleept deze titel binnen. (Omroep West, NOS, www.sailing.org)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *