Belgische zeiler Jonas Gerckens realiseert zijn droom met deelname aan Route du Rhum 2018

Luik (B), Saint-Malo (F) – Op 4 november gaat de legendarische trans-Atlantische solo zeilwedstrijd, Route Du Rhum, van start. Deze vierjaarlijkse wedstrijd vertrekt vanuit Saint-Malo en eindigt in Pointe-à-Pitre in Guadeloupe. Dit jaar blaast de race 40 kaarsjes uit. 2018 is niet alleen een feestelijk jaar voor de wedstrijd, het is ook de eerste editie waaraan de 38-jarige Belg, Jonas Gerckens, deelneemt.

Het is een kinderdroom die werkelijkheid wordt voor de Luikse zeiler. Zijn eerste twee levensjaren bracht Jonas door op de zeilboot van zijn ouders. Op het dek leerde hij zijn eerste stapjes zetten. Acht edities lang keek Jonas van aan de zijlijn toe naar de start van de Route du Rhum. Nu komt hij, als enige Belg, voor het eerst zelf aan de startlinie te staan in zijn Volvo Class40. (bootmagazine.be, www.routedurhum.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *