Voortaan mogen per persoon twee CO2-patronen voor reddingvest in vliegtuig mee

Amsterdam – Ben je van plan om binnenkort naar een charterbestemming te vliegen? Dan is het goed om te weten dat sinds 1 januari 2019 de regels wat betreft het opblaasbare reddingsvest aan boord van een vliegtuig zijn veranderd. Vanaf nu mag iedere passagier maximaal twee CO₂-patronen en twee reservepatronen in zijn bagage meenemen.

De volumegrens van 50 ml (28 g CO₂) voor patronen is vanaf heden niet meer van toepassing op opblaasbare reddingsvesten. De limieten voor CO₂-patronen in reddingsvesten, die stonden opgenomen in de vluchtregelgeving, waren tot eind 2018 van kracht. De vernieuwde regel is wereldwijd geldig.

Je mag het reddingsvest en de patronen als ingecheckte bagage of als handbagage meenemen. Het reddingsvest moet op dusdanige wijze worden ingepakt dat onopzettelijke activering niet mogelijk is. (Zeilen, IATA (PDF))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *