Column Boot Magazine over eigenaarswissel Belgische watersportbeurzen

Breskens, Nieuwpoort, Gent (België) – Nadat de Belgian Boat Show door de vorige eigenaar Easy Fairs werd overgelaten aan beurs- en eventorganisator Conceptum heeft dit bedrijf nu ook de hand weten te leggen op de Nieuwpoort Boat Show.

Misschien moet de Belgian Boat Show Float, die de voorbije twee jaar in Breskens werd georganiseerd, dit als een verdoken aanval zien op deze najaarsshow. Alhoewel, de Nieuwpoort Boat Show heeft er driftig toe bijgedragen om zichzelf in de vernieling te rijden, onder meer door niet gehonoreerde afspraken en bedenkelijke beleidskeuzes.

Een ‘drijvende’ show komt steeds op een locatie terecht waar ‘plaats’ moet geruimd worden voor het event. Hopelijk weet de nieuwe organisator in Nieuwpoort een werkbare omgeving voor de exposanten en bezoekers te onderhandelen.

Blijft Breskens nu verweesd achter? Ik dacht het niet, een van de meest Belgisch getinte havens heeft zijn op stapel staande vastgoedprojecten netjes onder de aandacht kunnen brengen, dat is toch mooi meegenomen.

De overname van de bootshow door Conceptum is als een vestzak-broekzak operatie te beschouwen, gezien het deels gemeenschappelijk aandeelhouderschap tussen overlater en overnemer. Dat de beurs daarmee niet in handen van groentjes komt is alvast een positief gegeven. Conceptum heeft heel wat credibiliteit weten op te bouwen in de organisatie van reisbeurzen (Vakantiesalon, Antwerpen) en bier- en wijnbeurzen (Megavino, Brussel). (Boot Magazine)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *