Bouwer van superjachten Moonen Yachts in ‘s-Hertogenbosch opnieuw in surseance

Den Bosch -De bouwer van luxe jachten Moonen Yachts in Den Bosch en Groot-Ammers heeft uitstel van betaling gekregen van de Bossche rechtbank.

Moonen is eigendom van het Mexicaanse staalconcern AHMSA van staalmagnaat Alphonse Ancira. Het bezit sinds eind 2017 alle aandelen van Moonen Yachts. Maar Ancira wordt door de Mexicaanse overheid beschuldigd van fraude. Hij werd aangehouden in Spanje en is daar onlangs met beperkingen vrijgelaten, na het betalen van 1 miljoen euro aan borg.’

Voor deze aanhouding was Moonen al geruime tijd in gesprek met een nieuwe eigenaar. De verkoop van de aandelen is vertraagd door de aanhouding van Ancira . Omdat er onvoldoende geld is, moest surceance van betaling worden aangevraagd. Ook voor de holdingmaatschappij. (Brabants Dagblad, www.moonen.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *