Zeeland Regatta moet uitgroeien tot een ‘Zeeuwse Sneekweek’

Veere – Een grote glimlach hebben de meeste zeilers die afgelopen zaterdag deelnemen aan het driedaagse zeilevenement Zeeland Regatta op het gezicht. “Met dit weer is het al geslaagd”, straalt wedstrijdleider Marcol de Klerk die deze dagen ruim 120 boten op het Veerse Meer in verschillende klassen ziet strijden om de winst.

Alhoewel Zeeland Regatta pas voor de tweede keer plaatsvindt, ligt de lat hoog. Langs de kant zeggen meerdere mensen van de organisatie al dat dit evenement de Sneekweek van Zeeland moet worden.

Volgens De Klerk is het al zover. “Dat is het inderdaad al”, stelt ze zelfverzekerd. En met het aantrekken van topsporters komt het ook goed, zegt ze overtuigd. Binnen nu en vijf jaar moet Zeeland Regatta uitgroeien tot een internationaal evenement voor topzeilers. (Omroep Zeeland, www.zeelandregatta.eu)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *