Overlast door jeugd in snelle bootjes: ’Er wordt in Langedijk niks aan handhaving gedaan’

Langedijk (NH) – Er wordt in het waterrijke Langedijk stevig geklaagd over jongeren in Zodiac-bootjes die voor overlast zorgen. Niet alleen varen de jongeren veel te hard, ook wordt er tuinmeubilair vernield en vliegen de eieren tegen de ramen bij aanwonenden, die het wagen om hier iets van te zeggen.

De in sommige gevallen anonieme klachten komen vanuit het Rijk der Duizend Eilanden in Zuid-Scharwoude. Gewezen wordt op schade aan de beschoeiingen en aan de afgemeerde boten door de hekgolven die de Zodiacs veroorzaken als ze met minstens 20 km/u langs scheuren. Wie de jongelui op hun gedrag aanspreekt, wordt getrakteerd op een opgestoken middelvinger. (NHD)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *