Vrijdag uitspraak rechter over beroep proef snelvaren Bergumermeer

Leeuwarden – De rechtbank doet vrijdag uitspraak of de proef met snelvaren op de Burgumer Mar doorgaat of wordt afgeblazen.

Tijdens de zitting in Groningen meldden tegenstanders van het snelvaren maandag dat de snelle boten voor schade aan de natuur zorgen. Voorstanders zeggen echter dat onderzoek uitwijst dat snelvaren geen onomkeerbare schade aan de natuur toebrengt.

Aanleiding van de zitting is een beroep, ingediend door Natuur- en Landschapsvereniging De Walden, De Marren, tegen de pilot snelvaren in dit gebied. (Leeuwarder Courant, ‘Proef snelvaren Burgumer Mar stopgezet’- Leeuwarder Courant, ‘Roerdomp als troef tegen het snelvaren op de Burgumer Mar’ – Friesch Dagblad)

3 gedachten over “Vrijdag uitspraak rechter over beroep proef snelvaren Bergumermeer”

  1. Onzin dat ze dit afkeuren sta met een Chalet aan het meer en schade brengt het niet aan de natuur brengt wel wat sfeer.

  2. Mee eens Piet in deze omgeving is het dichtstbijzijnde snelvaar gebied het snekermeer. Het zou dus leuk zijn als het hier ook ( weer ) wordt toegestaan.
    Het zorgt ook weer voor wat leven in de brouwerij. Ut mat kinne.

  3. Is het water niet voor iedereen?
    Of je nu wil gaan zwemmen,vissen,surfen,zeilen etc..iedereen beleeft op zijn eigen manier plezier of ontspanning..als er dan ook nog voor iedereen een plekje is op water..zou helemaal geweldig zijn..en ook Eerlijk..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *