Informatie voor de watersporter

Nina Keijzer en Claire Blom maken zonder steun Watersportverbond nog altijd kans op Olympische Spelen Rio

PERSBERICHT
magicmarineKatwijk – Zeilsters Nina Keijzer en Claire Blom kunnen zich, op het WK 49er FX in Argentinië van 16 t/m 21 november 2015, definitief kwalificeren voor de Olympische Spelen in 2016. De dames uit Alphen en Den Haag wonnen in maart 2015 de nationale selectie in de 49er FX en sleepten op het test event in Rio hun eerste halve nominatie binnen. In Buenos Aires moeten ze bij de eerste acht landen eindigen om hun tweede halve nominatie in de wacht te slepen. Het zeilduo legt de lat zelf hoger. Blom: “Als we er goed in zitten, kunnen we top zes varen.”
Top 8 landen is genoeg, maar de lat ligt hoger
Op het WK 49er FX in Argentinië van 16 t/m 21 november 2015 doen 43 deelnemers mee uit 25 landen. Keijzer & Blom moeten bij de top acht landen eindigen om de tweede halve nominatie voor de Spelen in Rio binnen te slepen. Na een zesde plaats op het olympisch test event in Rio en een zware trainingsperiode met de Argentijnse 49er FX dames, leggen Keijzer & Blom de lat zelf nog een stukje hoger. Blom: “We willen gewoon een super goed WK varen en het op dezelfde manier aanpakken als bij het test event in Rio de Janeiro. Als dat lukt kunnen we bij de top zes varen.”
“Het is echt puzzelen af en toe en zijn onwijs dankbaar voor alle steun tot nu toe.”
Keijzer en Blom hebben hun eigen crowdfundingplatform gelanceerd. Keijzer: “De druk staat er wel op. Met name ook richting onze sponsoren, en alle mensen en kleine bedrijven die ons op dit moment via ons crowdfundingplatform steunen om onze droom waar te maken. Het is echt puzzelen af en toe, maar we zijn onwijs dankbaar voor alle steun die we krijgen. We konden tot twee weken terug eigenlijk nog niet eens ons inschrijfgeld voor het WK betalen, maar met een donatie via ons platform werd dat gelukkig net op tijd opgelost. Gelukkig kunnen we dat nu heel even los laten, ons focussen op het WK, en daarna verder.”
Meer informatie www.ourroadtorio2016.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht