Informatie voor de watersporter

NSFCAN geurfilter bezorgt VETUS vijfde DAME Award nominatie op rij tijdens METS

PERSBERICHT
vetus_NSFCANSchiedam, Amsterdam – Voor de 5e keer op rij is een VETUS product genomineerd voor de prestigieuze DAME Design Award; dé jaarlijkse verkiezing van meest innovatieve producten in de maritieme industrie tijdens de wereldwijde METS vakbeurs van 19 tot 21 november in de RAI.
Dit jaar is het nieuwe VETUS product; de NSFCAN geurfilter genomineerd. Wat dit geurfilter onderscheidt van traditionele geurfilters is het gebruik van speciale vochtabsorberende gelkorrels.
Uit onderzoek van het Amerikaanse botenblad Practical Sailor kwam naar voren dat alle geurfilters die nu op de markt beschikbaar zijn, niet optimaal functioneren omdat het vocht uit de lucht de geurabsorptie van het filter tegenwerkt. Het gebruik van de speciale vochtabsorberende gelkorrels in het nieuwe filter van VETUS, de NSFCAN, lost dit probleem op. De speciale gelkorrels versterken de werking van het actieve koolstof dat wordt gebruikt in de traditionele geurfilters, doordat zij het vocht absorberen.
Deze ‘cannister’ kan worden gebruikt voor de diverse types (dieselolie)geurfilters NSF en het filter FTR470. Extra bijkomend voordeel is dat bij gebruik in de brandstofventilatieleiding, de vocht onttrekkende functie de groei van de nu zo veel overlast gevende “dieselbug” (bacteriegroei in de tank) kan reduceren.
De nominatie van de NSFCAN is de 5e nominatie voor VETUS op rij. Een kort overzicht:
2009: Brandstofoverloop type FSA (systeemgroep: fuel systems)
2010: Aansluitset voor vaste brandstoftanks type FTL (systeemgroep: fuel systems)
2011: Rimdrive types RD125 en RD160 (systeemgroep: manoeuvring systems)
2012: Waterlock/geluiddemper type NLP3 (systeemgroep: exhaust systems)
2013: Geurfilter NSFCAN (systeemgroep: fuel systems, waste water systems)
Ieder jaar worden er tussen de 100 en 150 producten aangemeld voor de Award. Ieder jaar wordt ongeveer een derde van de inzendingen ook daadwerkelijk genomineerd. Het feit dat VETUS 5 jaar achtereenvolgens is genomineerd met heel uiteenlopende producten, zegt veel over de innovatiekracht van VETUS. We zijn met recht: Creators of!
De Award wordt uitgereikt op 19 november tijdens de METS; de Marine Equipment Trade show, de grootste wereldwijde beurs van de maritieme pleziervaartindustrie.
Meer informatie www.vetus.nl en www.metstrade.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht